Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

NEPAL - oktober 2011

10/28-2011 at 08:29

Ole Andersen Ole Andersen writes::  En god del af oktober blev tilbragt i Nepal. Landets to store turistmagneter er solen og bjergene.
"Klarer solen mon pynten?" kunne være titlen på dette vilde skud blandt mange mennesker, som i morgenmørket er stimlet sammen om et par bjergtoppe ved Sarangkot nær Pokhera for at se solen stå op. Ret beset en banal naturoplevelse, men folk hopper på den hver eneste dag året rundt...

Nepal har stået på ønskelisten genem en del år, men vi trak den lidt. En af vore bekendte, øko-guruen Poul Hansen fra Søbogaard, blev for en halv snes år siden fedtet ind i noget ulandsarbejde i Nepal og har siden for egen regning og risiko erhvervet og genoplivet Gamcha Organic Farm and Guesthouse, som kan overkommes under en times kørsel fra trafikhelvedet i Katmandu. Så er man ude i provinsen, omgivet af knoldede veje og rismarker og med en smuk og frodig have og en god dam indenfor rækkevide.

Det koster ca. 40 kr i døgnet at opholde sig her, og hvis man vil indtage tre daglige måltider, løber det op i godt det dobbelte Jeg ved godt, at man mange steder i Nepal kan overleve for langt mindre. Men her er rart at være, og vi holdt vort værelse gennem de ca. tre uger, uanset om vi var der eller ej. Altid rart at kunne vende tilbage til sit værelse efter nogle dage svedig omkringfaren. Og på Gamcha (GOF) føler man sig tryg, behøver ikke at gemme sine ting og låse grejet væk.

Selvfølgelig kan man ikke nøjes med Katmandu-dalen, man skal prøve mere. Bl.a. var vi i Chitwan National Park.

Artsjageri var ikke målet, snarere fordybelsen og fotoglæden. Min fortrinlige hustru medbragte som altid en pose med nogle kilo bøger at læse i behagelige omgivelser. Selv havde jeg nogle kilo fotogrej, som blev anvendt alsidigt. Det blev arrangeret , at vi kunne residere på tagterrassen på GOF, så jeg havde også fornøjelse af en medbragte pære, så jeg kunne studere nattens flyvere, de nætter vi tilbragte på GOF - og forudsat jeg kunne hive el ud fra væggen. Strømforsyningen kan godt være lidt sporadisk. De havde dog en nødforsyning af strøm, som klarede de mest akutte behov på GOF døgnet rundt.
Author: Ole Andersen

Ole Andersen
#1

Commented 10/28-2011 at 08:45 by Ole Andersen

Rejsen er lidt trættende. Fra København til Moskva til Delhi til Katmandu. Lang, men billig!
Ca. 5.000 dask retur - utroligt så langt man kan rejse for så lidt i vore dage.
Vel fremme tidligt på dagen skulle man da lige se de nærmeste herligeder, inden man tog en puster bag moskitonettet.
Jeg kom dog straks igang med kameraet. Asian Giant Hornet var ifærd med et angreb på et bistade. Bierne forsøgte at forsvare sig, men klumpede blot sammen på flyvebrættet. Bi efter bi blev afhentet og fløjet væk. De havde fundet en vej ind i stadet ved at benytte et hul i bunden, så både bier og yngel blev hentet. Selv om jeg var lidt groggy efter rejsen og mødet med varmen, var det dog klart, at der skulle skydes flittigt, for det ville være et spørgsmål om tid, inden boet var ryddet.
Faktisk har Asian Giant Hornet stået højt på min ønskelisten de sidste par år. Det er verdens største gedehams. Og den er farlig! Jeg kender en flok velhavende tosser, som hvert år rejser ud i håb om at finde en sneleopard, men for mig er dette langt større.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#2

Commented 10/28-2011 at 08:51 by Ole Andersen

Asian Giant Hornet er noget større end f.eks. Vespa crabro og Vespa, orientalis, som er det største vi kender blandt gedehamse i Europa. Og den er hyperaktiv!

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#3

Commented 10/28-2011 at 09:08 by Ole Andersen

Tagterrassen lige uden for vort værelse var et vidunderligt opholdssted. Her kunne jeg ugenert nyde mine medbragte Davidoff cigarer og studere lysdyr. Om morgenen kom naboerne og indlevefede varer til grønthandleren nede på gårdspladsen. Og jeg havde udsyn med et stort træ, som rummede beostære, krager, papegøjer og andet godt. Bl.a. også den 21 cm lange Spottet Owlet. Og liden ugle kan også skide!


Ole Andersen
#4

Commented 10/28-2011 at 09:10 by Ole Andersen

Her er så den ugle...

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#5

Commented 10/28-2011 at 09:21 by Ole Andersen

En mindre behagelig oplevelse er mødet med landigler. Hvis man absolut skal rundt i fugtigt græs udenfor stierne i den botaniske have, eller ikke kan holde sig indendørs om natten i Chitwan National Park, så er det svært at slippe for de blodtørstige fyre. Et genialt dyr, som kan gøre sig tynd som en sytråd, og suge med begge ender.
Sidder den i skoen, vil den efterhånden fylde for meget, og så opdager man en fed plamage om aftenen. Men det gør hverken ondt eller er farligt. Jeg troede, at indtag af indisk whisky kunne holde dem væk, men nej. Næste trin må være terpentin, og det hader jeg altså...

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#6

Commented 10/28-2011 at 09:49 by Ole Andersen

Pokhara er velsignet af søen Phewa Lake, et ekstra krydderi i Himalaya-miljøet. Det maritime har altid ligget mig varmt på sinde.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#7

Commented 10/28-2011 at 10:02 by Ole Andersen

Her færdedes også den statelige Paris Peacock, Papilio paris.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#8

Commented 10/28-2011 at 10:16 by Ole Andersen

Men - er det ikke.. Det er den i sin tid af Hr-Tv-Thomsen udnævnte danske nationalsommerfugl i indisk dragt. Indian Tortoiseshell, Aglais cashmirensis.

Author: Ole Andersen


Kim Jespersen
#9

Commented 10/28-2011 at 10:16 by Kim Jespersen

Ole.... 80kr om dagen er en fin deal... javist det kan gøres billigere, men kan også blive for billigt. Spændende oplevelser, glæder mig til at se flere billeder.Ole Andersen
#10

Commented 10/28-2011 at 10:27 by Ole Andersen

Æh.......... det bliver altså noget højere, omkring de 100 kroner med tre gode måltider. Men som jeg også har skrevet, så værdsætter jeg meget de rare omgivelser, det trygge miljø og de flinke folk. Men selvfølgelig skal det ikke være for dyrt - i et land hvor måske 40 kroner er en god dagløn (ikke fordi man som professionel naturfotograf tjener ret meget mere..). Ja, der skal nok kunne blive til t par billeder mere ud af mine 5.000 hjembragte exp.


Peter Borch
#11

Commented 10/28-2011 at 11:22 by Peter Borch

Jeg slubrer din historie i mig, kan ikke næsten ikke vente på at læse mereOle Andersen
#12

Commented 10/28-2011 at 11:54 by Ole Andersen

Her er en af nattens flyvere, en natsvalehale fra GOF, blot en anelse større end vor hjemlige af slagsen...

Author: Ole Andersen


Jan Fischer Rasmussen
#13

Commented 10/28-2011 at 15:38 by Jan Fischer Rasmussen

Du kan prøve, om du kan finde natsvalehalen her: http://www.boldsystems.or...
Ole Andersen
#14

Commented 10/28-2011 at 16:47 by Ole Andersen

Vi fik mulighed for at bo et par dage hos en bjerbondefamilie oppe ved Kakani i ca. 2.000 meters højde med uhæmmet udsigt mod Himalaya-miljøet. Familien er koblet på Søbogaards projekt i Nepal og dyrker en del grønt. Det var en berigelse af turen.
De havde tre børn, som alle gik i skole, men som fra morgenstunden, ikke mindst pigen, var en del af arbejdskraften. Ligeledes efter skoletid. Besætningen består af geder, køer og høns. Vi kommunikerede glimrende trods mangel på et fælles sprog. Det var en stor fordel, at børnene levende fulgte med i mine sære bestræbelser for at fotografere småkravl. Aldrig havde se set noget lignende. De så også med stor interesse nogle vilde fotografiske skud fra bylivet, og jeg havde en billedsjat med fra Danmark, så de kunne se sejlskibe ud for Stevns!
Om aftenen bliver alt klargjort til natten. Daggamle kyllinger sættes ind i køkkenet. En høne passer på sine æg i vindueskarmen. Det giver en helt særlig stemning og duft at stå op til.
Her står man op et godt stykke tid før solopgang. Der tændes op i køkkenet, og der fejes foran huset. Konen sørger for, her er upåklageligt rent inde og ude hver morgen, udført med en primitiv kost.
For at skildre arbejdsgangen anvender jeg her 5000 ISO. Tiden er 1/15 sek ved blænde 6.4 på brændvidden 46 mm.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#15

Commented 10/28-2011 at 16:57 by Ole Andersen

Om lidt banker solen løs. Stilhed og kølighed oplever man. Lag på lag afsløres af bjergmassivet, i hver sin nuance. Det er et fantastisk øjeblik i virkelighehdens verden, før den brutale ildkugle skyder frem over Himalaya.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#16

Commented 10/28-2011 at 17:00 by Ole Andersen

.... øv bøv, der kom en nævenyttig natsvalehale imellem, men er er bjergmassivet

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#17

Commented 10/28-2011 at 17:16 by Ole Andersen

Lillebror får renset snudeskaftet, før der skiftes over til den pæne skoleuniform

Author: Ole Andersen


Jørgen Dam
#18

Commented 10/28-2011 at 17:24 by Jørgen Dam

Det er en spændende og meget smukt formuleret beretning, du leverer her.
Tak for den.


Ole Andersen
#19

Commented 10/28-2011 at 17:30 by Ole Andersen

Dueavl synes at være et globalt fænomen.
Og forresten, tak for deltagelsen.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#20

Commented 10/28-2011 at 17:42 by Ole Andersen

Heldig er man somme tider. Vi rejsete til Chitwan National Park, og traf under første vandretur langs floden et prustende næsehorn. Kæmpen legede flodhest og ville ikke op af badet. De næste dage så vi kun aftryk af næsehorn.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#21

Commented 10/28-2011 at 17:54 by Ole Andersen

Oplevelserne langs floden inspirerede os til at få arrangeret en ekstra lang kanotur et par dage senere. Det gav gode resultater. Ingen motor, velopdragne folk som ikke råbte op, en professionel naturguide. Glide afsted. En del sumpkrokodiller, men også nogle gavialer. Mit første møde med arten.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#22

Commented 10/28-2011 at 18:08 by Ole Andersen

Det er på ingen måde perfekt at glide afsted i kano og skyde vildt med sin 300 mm. Meget skidt, og noget kan bruges, meget lidt bliver i top. For skarphed er svær at opnå. Og alligevel er det spændende. Mit første møde med Pied Kingfisher.

Author: Ole Andersen


Jens Stolt
#23

Commented 10/28-2011 at 18:30 by Jens Stolt

Det er da vældigt hvad du har oplevet, Ole!


Ole Andersen
#24

Commented 10/28-2011 at 21:21 by Ole Andersen

Ja, det var ikke ilde.
Sumpkrokodillen tog sig også godt ud.

Author: Ole Andersen


Jens Stolt
#25

Commented 10/28-2011 at 21:30 by Jens Stolt

Den ser noget forædt ud.

Hvis jeg mødte sådan en fyr, ville jeg mistro den på det heftigste. Den er ikke kommet til tykkelsen på en pæn måde.


Ole Andersen
#26

Commented 10/28-2011 at 21:33 by Ole Andersen

Der kom også en aftensværmer til lyset. Det hører sig til. Hippotion sp. - mulighed H. boerhaviae.

Author: Ole Andersen


Kim Jespersen
#27

Commented 10/28-2011 at 21:34 by Kim Jespersen

Ole... Ved ikke om det er højdesyge der har fået dig til at glemme at det er meningen at du skal være i øjenhøjde når du tager billederne:P

Jeg kender udemærket det med at sidde i en båd og tage billeder, resultaterne bliver ikke helt så gode, men man får chancen for at komme tæt på situationer der kan være svære hvis ikke man var i en båd.


Ole Andersen
#28

Commented 10/28-2011 at 21:42 by Ole Andersen

Knælerfluer var hyppige gæster ved lyset, og lige så forslugne som krokodillerne. Som regel begyndte de at æde naboerne, typisk små cikader.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#29

Commented 10/28-2011 at 21:56 by Ole Andersen

Dagens sidste bidrag. Henrik Bringsøe var ikke i tvivl: Almindelig pragtagam.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#30

Commented 10/28-2011 at 22:10 by Ole Andersen

Jeg har i dag fået et par henvendelser vedr. ophold på GOF. Jeg er dog ikke rejsepusher, men ring eller skriv til Søbogaard i Borup. Du kan google dig frem.
Ideen er på egen hånd at opstøve en passende billet og så booke sig ind. Det er pærelet. Hvis du får lyst til Nepal, bør du også orientere dig om de udprægede regntider i landet. Vi kom, netop som regnsæsonen holder pause, og alt er frisk.


Frank Joe
#31

Commented 10/28-2011 at 22:25 by Frank Joe

Fantastisk inspirerende billedberetning. Sikke en tur, Ole!


Ole Andersen
#32

Commented 10/29-2011 at 09:39 by Ole Andersen

Møde med rutebilen på en snæver vej i bjergene.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#33

Commented 10/29-2011 at 09:51 by Ole Andersen

Rose-ringed Parakeet skal da også lige med, en smuk fugl som kom hver morgen i "mit træ".

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#34

Commented 10/29-2011 at 10:24 by Ole Andersen

I højlandet ved Kakani fandt jeg interesse for denne smukke libel, karakteristisk ved sin buede forvinge.
Og ved hjælp fra Peter Nielsen kom der også navn på: Palpopleura sexmaculata.

Author: Ole Andersen


Lars Andersen
#35

Commented 10/29-2011 at 10:26 by Lars Andersen

En spændende tur du har haft Ole. Får helt lyst til at tage til Nepal igen. Her fra Trisuli river dec. 1995.

Author: Lars Andersen


Ole Andersen
#36

Commented 10/29-2011 at 10:40 by Ole Andersen

Ja, et macrotræf i Nepal ville være klasse!
Jeg har også overvejet at lade en håndfuld macrofile sponsere næste rejse som erklæret macroseminar, men tivler på tilstrækkelig tilgang ...
Dit dyr er vist Painted Jezebel, Delias hyparete?


Lars Andersen
#37

Commented 10/29-2011 at 10:40 by Lars Andersen

Jeps.


Lars Andersen
#38

Commented 10/29-2011 at 11:37 by Lars Andersen

Her fra Dhunche, Langtang dec 1995.

Author: Lars Andersen


Ole Andersen
#39

Commented 10/29-2011 at 14:56 by Ole Andersen

Turens suverænt største larve blev fundet ved Kakani - jeg forestiller mig en spinder..

Author: Ole Andersen


Kim Jespersen
#40

Commented 10/29-2011 at 15:14 by Kim Jespersen

# Ole hvad er det lige der sker med bokeh nederst til højre, som om der bliver trukket nogle mærkelige ringe eller tråde. Hvad er det for et objektiv du har brugt der?

Mig os ha Nepal:) Ser super spændende ud.


Ole Andersen
#41

Commented 10/29-2011 at 15:46 by Ole Andersen

Jeg skal på ingen måde afvise, at du kan se noget, jeg ikke ser. Er der andet end ude-af-skarphed-halløj..?
Jeg ved end ikke, hvad bokeh er for noget...
Og jeg har brugt Canons 100 mm macrooptik til larven.


Erni Boesen
#42

Commented 10/29-2011 at 18:30 by Erni Boesen

Tak for fortælling...spændende..og gode billeder af anderledes dyr...blandt andet iglen, den fantastiske smukke sommerfugl og knælerfluen


Kim Jespersen
#43

Commented 10/29-2011 at 20:12 by Kim Jespersen

Ole det er på billedet med parakiten (post #33).... kan du ikke se at baggrunds sløringen ser lidt "mærkelig" ud nede til højre?


#44

Commented
10/29-2011 at 20:54 by
deleted profil
Tak Ole for din inspirerende fortælling i txt og billeder.
Frank Joe
#45

Commented 10/29-2011 at 21:25 by Frank Joe

#43 - venstre mener du da vist?


Kim Jespersen
#46

Commented 10/29-2011 at 21:26 by Kim Jespersen

ja Frank.... har vist været lidt ved siden af mig selv idag:P


Jens Stolt
#47

Commented 11/01-2011 at 16:58 by Jens Stolt

Fin tråd ole.
Jeg trænger virkelig til at se nogle svalehaler s m den i nr 7.


Jens Stolt
#48

Commented 11/01-2011 at 17:19 by Jens Stolt

forresten Ole. Du kan anbefale dine partnere, der hvor du boede, i vores afdeling for "Partnere", det kunne andre nok have glæde af.


Carsten Siems
#49

Commented 11/01-2011 at 20:07 by Carsten Siems

Tak for spændende beretning og gode billeder!


Ole Andersen
#50

Commented 11/01-2011 at 20:28 by Ole Andersen

Ja, Ja, Jens - du kan godt få et par stykker at gå iseng med. Den haleløse Common Bluebottle

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#51

Commented 11/01-2011 at 20:30 by Ole Andersen

Den hedder Sprangle og er også temmelig rastløs, ligeledes haleløs

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#52

Commented 11/01-2011 at 20:37 by Ole Andersen

Og en anden version af Papilio paris (se også #7)

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#53

Commented 11/01-2011 at 20:39 by Ole Andersen

Hver nat sagde jeg godnat til lokumstudsen - den sad og vogtede lige uden for tarmkontoret

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#54

Commented 11/02-2011 at 10:15 by Ole Andersen

Tailed Jay (Graphium agamemnon)

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#55

Commented 11/03-2011 at 08:49 by Ole Andersen

Hvis trådens brugere bekymres over det tilsyneladende store og næsten uhæmmede naturforbrug, kan jeg beroligende oplyse, at de kulturelle aspekter sandelig også blev dyrket undervejs. Ikke mindst morede jeg mig meget med at finde detaljerede emner indenfor det brede naturbegreb i Bhaktapurs tempelrigdom

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#56

Commented 11/03-2011 at 21:06 by Ole Andersen

En metalugle

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#57

Commented 11/03-2011 at 21:10 by Ole Andersen

En gammel kending, den 7-plettede mariehøne, såmænd

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#58

Commented 11/03-2011 at 21:11 by Ole Andersen

- og i en anden version.
Begge mariehøns er fra højlandet ved Kakani

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#59

Commented 11/04-2011 at 08:02 by Ole Andersen

Indian Red Admiral

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#60

Commented 11/04-2011 at 08:53 by Ole Andersen

Punchinello er en lille starut, umiddelbar lighed med terningsommerfuglen - og samme størrelse omkring 25 mm i vingefang

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#61

Commented 11/04-2011 at 10:08 by Ole Andersen

Vi boede nogle dage på et pænt hotel ved Chitwan National Park. Dejlig stort haveanlæg med god flora, fugle og sommerfugle.
En morgen skreg nabokvinden over en megastor edderkorp på badeværelset. Jeg løb til, iført kamera, og den skøre kvinde låste mig inde, indtil jeg kunne garantere, at kræet var uskadeliggjort. Jeg har aldrig før oplevet en så stor edderkop bevæge sig så hurtigt, på brøkdele af sekunder løb/sprang den fra det ene hjørne til det andet.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#62

Commented 11/04-2011 at 12:37 by Ole Andersen

Glæden ved fodbold er global, og her er bolden slidt...

Author: Ole Andersen


Peter Borch
#63

Commented 11/04-2011 at 12:43 by Peter Borch

Hej Ole, tillad mig at indskyde en bemærkning . meget underholdende og informativ beretning fra en meget, lader det til, givende tur.


Ole Andersen
#64

Commented 11/04-2011 at 12:51 by Ole Andersen

Tak skal du da have...

I de ca. 40 år jeg har tosset rundt og leget formidler som fotograf, forfatter og foredragsholder, har jeg været heldig aldrig at have været på en mislykket rejse. Og denne var blandt de bedre, ikke mindst fordi der var så lidt transport undervejs. Det betyder lange ophold og tid til fordybelse.


Ole Andersen
#65

Commented 11/04-2011 at 16:22 by Ole Andersen

... og man kan spille andet end fodbold. Måske nogen ved, hvad de unge mennesker har gang i ?

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#66

Commented 11/04-2011 at 16:43 by Ole Andersen

Under besøget i Chitwan National Park havde vi lejlighed til at overnatte i et observationstårn godt inde i skoven og vågne op til en ægte junglemorgen. Jeg var den eneste gæst i tårnet, som havde lyst til en natlig vandring i skoven. Det gav igler på maven, sære lyde i ørerne og allerede inden afgang knælere på hånden. Jeg troede første, det var en udgave af Bertel Haarder! Den bar en tro kopi af hans ansigt - men var dog mere rolig og brugte ikke grimme ord.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#67

Commented 11/04-2011 at 18:51 by Ole Andersen

En flodguldsmed, ikke artsbestemt

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#68

Commented 11/05-2011 at 09:44 by Ole Andersen

Peacock Pansy ser man dagligt

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#69

Commented 11/05-2011 at 10:02 by Ole Andersen

Fra Daman i 2.322 meters højde er der udsigt mod et stort udvalg af de højeste tinder i Himalaya. Her er det tidlig morgen.

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#70

Commented 11/05-2011 at 10:10 by Ole Andersen

Det rigtig sjove ved at være fotograf er jo en status som amatør-vorherre. Man bestemmer f.eks. selv, hvordan solopgangen skal tage sig ud...

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#71

Commented 11/05-2011 at 15:13 by Ole Andersen

Endnu et af lysdyrene, en spinder i hvidt og rødt

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#72

Commented 11/05-2011 at 15:59 by Ole Andersen

Og den smukke tæge er endnu ikke artsbestemt

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#73

Commented 11/05-2011 at 16:23 by Ole Andersen

Under opholdet hos bjergbondefamilien ved Kakani nød vi ikke blot udsigten mod Himalaya - der blev også arbejdet, her er det en myreløve iført røde ribber og samme kulør i antenner

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#74

Commented 11/05-2011 at 16:36 by Ole Andersen

Nepalesisk svirreflue

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#75

Commented 11/05-2011 at 17:22 by Ole Andersen

Vor base i Nepal, Gamcha Organic Farm & Guesthouse, har også en pæn dam, sprudlende af ferskvandslivets fauna.
At en hejre og en isfugl frekventerer vandhullet i ny og næ, gør det ikke mindre spændende. Der kan iagttages meget fra en liggestol, men man skal også nærmere på og kigge ind i macrouniverset. Her en af de spæde vandnymfer, en Ischnura rufostigma

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#76

Commented 11/05-2011 at 17:30 by Ole Andersen

Den almindeligste rovfugl er ubetinget sort glente, som trives i affaldsdyngerne og andet skrammel

Author: Ole Andersen


Lars Andersen
#77

Commented 11/05-2011 at 17:51 by Lars Andersen

Sort Glente kalder jeg Skraldefugl eller Møjfugl.


Ole Andersen
#78

Commented 11/05-2011 at 19:47 by Ole Andersen

Indisk vulgærørn, har jeg noteret i Goa for et par år siden


Ole Andersen
#79

Commented 11/05-2011 at 20:11 by Ole Andersen

En græshoppe-parring, observeret i Daman.


Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#80

Commented 11/06-2011 at 09:29 by Ole Andersen

Red Lacewing

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#81

Commented 11/06-2011 at 17:55 by Ole Andersen

Man træffer fornøjede fritgående høns i Bhaktapurs gademiljøer. De tager sig af det, som rotter og sorte glenter ikke gider gumle i sig.

Author: Ole Andersen


Jesper H. Andersen
#82

Commented 11/06-2011 at 18:40 by Jesper H. Andersen

- interessant!
Tak for historie og billeder, Ole.


Ole Andersen
#83

Commented 11/06-2011 at 18:53 by Ole Andersen

Selv tak!
Det er en lidt pudseløjerlig oplevelse at sidde her i knaldhytten på tiltagende kortere og lidt klamme efterårsdage og være tilbage i Nepal, ligesom for ganske kort tid siden, og genopleve tusindvis af hændelser.


Ole Andersen
#84

Commented 11/06-2011 at 21:33 by Ole Andersen

Red-spot Jezebel er blot en ud af mange flyvende skønheder i Nepal. Colin Smith angiver artsantallet til ca. 660. Hertil kommer så natflyverne.
Colin Smith er nu 75 år gammel og har jagtet landets sommerfugle gennem 45 år. Han er iført et stort hvidt og vildt skæg, notesblok, digitalt kamera og sommetider også et fangstnet. Han hjerte banker lige usvækket for sommerfugle, og hans samlede værker fra artikler til bøger danner en hel pyramide. Så sent som i år udkom en lille håndbog, jeg har haft stor nytte af: A Photographic Pocket Guide to butterflies of Nepal In Natural Environment. Her beskrives 278 arter, hvoraf mange er så almindelige, at man under et besøg har en god chance for at se dem.


Author: Ole Andersen


Lars Andersen
#85

Commented 11/07-2011 at 06:47 by Lars Andersen

Hej Ole, har du mødt Collin?


Ole Andersen
#86

Commented 11/07-2011 at 07:24 by Ole Andersen

Dog ikke, men på det åndelige plan har jeg følt hans nærvær, og har interesseret mig for ham.


Nelly Hansen
#87

Commented 11/07-2011 at 17:19 by Nelly Hansen

Tak for en spændende fortælling og mange flotte billeder.


Peter Borch
#88

Commented 11/07-2011 at 17:33 by Peter Borch

Godt du nåede ud/hjem inden tågen lagde sigOle Andersen
#89

Commented 11/12-2011 at 19:48 by Ole Andersen

Gør som mor!

Daggamle kyllinger udviser en imponerende tilegnelses- og overlevelsesevne. Solen er stået op over bjergene, derfor den stærke og varme glød.

Og jeg lister rundt blandt hønsene hos bjergbondefamilien ved Kakani for at skildre hønsenes adfærd. Sjovt var det at se , hvordan de små tilegner sig den mødrene gangart under fødesøgningen. Alt tilpasses, og dyret overlever lige til dagen, det ender på en tallerken. Så gik den tid med smukke udsigter over Himalaya..

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#90

Commented 11/13-2011 at 19:15 by Ole Andersen

Endnu en græshoppe-parring, denne gang observeret i Chitwan National Park

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#91

Commented 11/14-2011 at 11:59 by Ole Andersen

Avanceret morgentoilette observeret hos Jungle Myna

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#92

Commented 11/15-2011 at 17:32 by Ole Andersen

Tempelaber - hvad mon arten er, sådan helt konkret...?
Svaret vil blive modtaget med stor tak

Author: Ole Andersen


Peter Borch
#93

Commented 11/16-2011 at 05:51 by Peter Borch

Long tail makak, tror jeg


Ole Andersen
#94

Commented 11/17-2011 at 09:15 by Ole Andersen

Jeg takker for abe-tippet og bringer her en af nattens flyvere frem i lyset

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#95

Commented 11/17-2011 at 10:17 by Ole Andersen

Og endnu et par lysdyr

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#96

Commented 11/17-2011 at 10:38 by Ole Andersen

På sådan en grå dag kan jeg godt hente lidt trøst i Nepal, og disse abekattestreger viser vel også, at det er Long tailed..

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#97

Commented 11/17-2011 at 10:49 by Ole Andersen

Nye undersøgelser viser, måske ikke overraskende, at tempelhunde er mindre dagaktive end tempelaber...

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#98

Commented 11/17-2011 at 11:02 by Ole Andersen

Her er så billedet, som viser, hvor det halter med den globale krise...
Hvis man tilsætter væksthormoner i risen, vil omsætningen komme igang. Det vil være slut med at en knallert kan rumme hele familien og en paraply dække over den halve skoleklasse

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#99

Commented 11/17-2011 at 12:58 by Ole Andersen

Et typisk optrin ved et bus-stoppested er coco- og agurkesælgerne

Author: Ole Andersen


Ole Andersen
#100

Commented 11/17-2011 at 20:44 by Ole Andersen

Dark Judy var en af de sommerfugle, jeg traf ved Kakani, og som det lod sig gøre at snige sig tæt på, mens dyret drak vand fra en flosset bæk

Author: Ole Andersen


JH
#101

Commented 11/17-2011 at 20:55 by JH

God rejsebesk. med tihørende fine billeder, Ole !


Ole Andersen
#102

Commented 11/17-2011 at 21:09 by Ole Andersen

Mange tak. Jeg lukker for denne gang, men måske dukker der andre emner op senere. 100 indlæg incl. mange positive kommentarer nåede tråden, og det er jeg ganske godt tilfreds med. Tak til jer for at have fulgt med...


Tubas Løkkegaard
#103

Commented 11/17-2011 at 21:26 by Tubas Løkkegaard

Også tak for en god historie


#104

Commented 11/17-2011 at 22:52 by Bente Holm-Petersen

jeg har også fulgt med på sidelinien, Ole - og har glædet mig over at se/høre, at du og fruen har haft en god tur til den udenlandske.
En fornøjelse at klikke sig ind, hver gang der blev føjet nyt til føljetonen - både ord og fotos
Bente


#105

Commented
11/18-2011 at 01:01 by
deleted profil
Tak for en super go rejsebeskrivelse ledsaget af fine fotos


Haldor
#106

Commented 11/18-2011 at 01:48 by Haldor

Osse tak fra mig Ole, det har været en fantastisk rejse!


Erni Boesen
#107

Commented 11/18-2011 at 08:37 by Erni Boesen

jeps...det har været dejligt at blive taget med på rejse...så også stor tak herfra


Lars Andersen
#108

Commented 11/18-2011 at 08:42 by Lars Andersen

Fin historie Ole. Håber der er andre der vil skrive lidt rejsebeskrivelser her på siden.You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker