Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

En lille bi historie

07/12-2011 at 13:06

Ole Steen Bornak Ole Steen Bornak writes::  Jeg var en tur i Brede forleden dag. Det er et sted jeg kommer nogle gange om året. Der ligger bl.a. en naturskole, en skole for undervisning af skolebørn. Stedet består af nogle gamle hvidkalkede bygninger, og på en af husfacaderne havde en mindre flok bier slået sig ned, omkring et rør der kom ud af husvæggen. Røret blev brugt som indflyvningshul, men om det gik igennem vægen ind i huset kunne jeg ikke se. Der er en del bistader ret tæt på bygningen, men måske er de overbefolket, eller hvad det nu hedder når det er bier, eller den lille flok på billedet var måske uvelkomne gæster. Hvis bierne er trængt ind i huset, håber en af naturvejlederne får ”luftet ud”, inden der kommer elever, ellers skal der nok blive panik.

Author: Ole Steen Bornak

Kim Petersen
#1

Commented 07/12-2011 at 13:38 by Kim Petersen

Hej Ole.

Jeg ved ikke hvordan det er på naturskolen, men jeg ved fra andre steder, at man kan have et demonstrations bistade indenfor i et lokale, hvor biernes udgang er ført ud gennem væggen i et rør som det du har vist på billedet. Da det er en naturskole vil jeg gætte på at det er tilfældet her. I varmt vejr kan bierne godt finde på at sidde i klumper uden for indgangen, og ofte vil der så også sidde en række af bier som vifter med vingerne for at skabe ventilation til stadet.


Ole Steen Bornak
#2

Commented 07/12-2011 at 18:08 by Ole Steen Bornak

Hej Kim.
Det lyder som en rigtig god ide, så du har sikkert ret. Der er nok ferie derude nu, men det vil jeg da undersøge næste gang jeg kommer forbi.


Jens Stolt
#3

Commented 07/13-2011 at 18:49 by Jens Stolt

Det ligner en sværm der har fundet sig et sted.
Resten af sværmen, den store masse er nok indenfor, og her sidder så patruljebetjentene og holder udkik.
Man skal ikke være så bange for sværmende bier, de stikker ikke ret gerne og kan "skubbes til side" eller flyttes i fx en stråhat.


Frank Overgaard Nielsen
#4

Commented 07/13-2011 at 19:26 by Frank Overgaard Nielsen

Den anden side af sagen kan ses her, ganske vist i Raadvad..
http://www.raadvadnatursk...


Ole Steen Bornak
#5

Commented 07/13-2011 at 22:08 by Ole Steen Bornak

Frank, jeg kan se jeg har skrevet Brede i starten af mit indlæg, det var selvfølgelig Rådvad jeg mente. Du har så på fineste vis givet løsningen på historien. Tak for det. :o)You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker