Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

Mols Bjerge

03/21-2011 at 13:44

Kristian Graubæk Kristian Graubæk writes::  I går søndag den 20 marts tog jeg på en dagstur til mols bjerge. Jeg startede turen omkring middag, lidt øst for molslab. Derfra gik jeg syd på og fortsatte i en ujævn cirkel uret rundt.
Der var ikke så mange dyr først på turen, men det vil jeg nok tilskrive det overskyede vejr, for biotoperne fejlede såmænd ikke noget! en times tid efter solen kom igennem skyerne, kom der ellers gang i dyrerne. Årets første 10 skovfirben fik jeg da set. Nogle kun hurtigt, andre kun en lille smule, en igen laaaangt inde i et brombærkrat og så en enkelt næsten mellem mine fingre. Endda uden at jeg prøvede at fange den!
2 møgbiller blev det da også til. Men det der med at rode i kolort, det kræver da vist noget tilvænning.. :P
Men jeg havde en lidt spøjs oplevelse ved en dyb slugt, tilgroet med granner på siderne. For nede i den slugt, var der noget vildt. Jeg så en enkel af dem, den havde kastinebrunt bagparti og et stort hvidt spejl, uden antydning af hale. Det lyder umiddelbart som råvildt, men det der trickede mig og fik mig til at undersøge sagen nærmere, var at de var ultra sensitive! Godtnok har jeg mødt råvildt, der ikke var glade for mennesker, men at de ligefrem piskede rundt nede i slugten uden at ville rende op, det var mystisk. Det var først da jeg gik på dem, at de kom op af slugten. Så der måtte jeg lige spænde, med rygsæk og kamera dinglende, rundt om, for at se hvad det var. Men der var de væk! :( Men for at vende tilbage til en artsbestemmelse, så tror jeg ikke det kan være kronvildt. For det dyr jeg så var for lille og de 4-6 dyr larmede slet ikke nok til at det kunne være sådan en. Dåvildt var det ikke, dertil var dyret for mørkt og uden hale. Råvildt tror jeg ikke, for de burde slet ikke være så sensitive. Tilbage er Sikavildt, men de er ikke registeret på F&N i det område. Meeen, det er jo ikke det samme, som de ikke kan være der.
Men er der nogen af jer, der ved mere om bestandene af sikavildt, end jeg gør?
Næste gang jeg skal afsted, tror jeg bliver med større rygsæk og så tager jeg en 2 dages tur. For de der molsbjerge, det er da virkelig et stort og lækkert område! :D
billederne er ikke så gode som håbet. Det skyldtes lidt ydre omstændigheder og så at jeg ikke kender mit dejlige nye kamera endnu.
Jeg har lavet en rute skitse på et google billede. :)
vh kristian.

Author: Kristian Graubæk

Kristian Graubæk
#1

Commented 03/21-2011 at 13:45 by Kristian GraubækAuthor: Kristian Graubæk


Kristian Graubæk
#2

Commented 03/21-2011 at 13:45 by Kristian GraubækAuthor: Kristian Graubæk


Kristian Graubæk
#3

Commented 03/21-2011 at 13:45 by Kristian GraubækAuthor: Kristian Graubæk


Kristian Graubæk
#4

Commented 03/21-2011 at 13:46 by Kristian GraubækAuthor: Kristian Graubæk


Kristian Graubæk
#5

Commented 03/21-2011 at 13:48 by Kristian Graubæk

Efter mols bjerge, tog jeg en tur til Kalø slotsruin. shit der var mange turister.. :S Men eller hyggeligt sted, med en meget varm sydvendt skråning. Så det ikke rigtig noget på skrænten desværre. De 1-2 ferske huller på strandengsvandhuller der er ved slotsruinen, er der nogen der ved, om der er strandtudser i dem?

Men håber I har nydt denne lille turberetning. :)

Author: Kristian Graubæk


#6

Commented
03/21-2011 at 21:40 by
deleted profil
Tak for din turberetning!
Af din beskrivelse og foto´s tyder det på, at foråret er på vej i Mols Bjerge - en go reklame for vores fællestur i maj - se kalender.


Frank Joe
#7

Commented 03/22-2011 at 12:13 by Frank Joe

Jeg kender ikke området godt nok til at kunne give et bud på dine dyr.

Det er lækkert, at disse turbeskrivelser bliver lavet. Det giver dels et indtryk af hvor langt foråret/året er kommet, dels en ide om nye områders beskaffenhed og dels et bust til selv at komme afsted. Jeg har 5 dages fri efter en aftenvagt i aften - og så er det min tur


Kristian Graubæk
#8

Commented 03/22-2011 at 12:47 by Kristian Graubæk

Den er også tricky med sådan nogle dyr. Men der er ikke andet at gøre, at tage derud en aftenstund med ISO 25000 og få nogle doku billeder. :)
Hvad har du af planer de næste 5 dage så?

Jeg skal selv på F&N's tur ugen inden NP's fællestur. tænker jeg vil lave en opdatering af området, efter den tur. :)
You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker