Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

Et ordentligt møgfald

07/03-2010 at 17:34

LeifB LeifB writes::  På dagens sommerfugletur til Buresø fik jeg et ordentligt møgfald af en sur musvåge. Jeg går ud fra at dens dårlige humør skyldes, at den havde unger i den nærliggende skov. Reden må imidlertid have ligget mindst 300-400 meter fra det sted, hvor jeg forsøgte at fotografere sommerfugle.

Nu er musvågen jo langtfra nogen sjælden fugl her til lands, så jeg må indrømme at jeg kun fjernede mig nødtvunget fra engen. - På den anden side respekterer jeg selvfølgelig, at dyr og fugle skal have fred til at opfostre den kommende generation.

Er den nogen på dette forum der har et kvalificeret bud på, hvor alvorligt man skal tage musvågens jamren i en situation, som den jeg befandt mig i?

Mvh Leif
Author: LeifB

JH
#1

Commented 07/04-2010 at 12:58 by JH

Hej Leif

Når dyr advarer på den måde skal man vel altid tage det alvorligt, det gør jeg i hvertfald.
Dermed ikke sagt at jeg ikke lige ville trykke 5 - 10 skud af, men jeg ville aldrig "blive hængende" i en halv eller hel time i området.
Hvis der var de 300 - 400 meter til noget skov med en rede vil jeg også mene, at det er ret usædvanligt, at Musvågen reagerer som den her har gjort. Normalt skal man vel tættere på en Musvågerede for, at man får møgfaldet som du hér har fået.
Det er egentlig "ret almindeligt", at Musvåger angriber mennesker der er kommet for tæt på deres territorium, og det sker hvert år i DK, at der er nogen der er blevet angrebet.
Skov og Naturstyrelsen har gode råd m.h.t. det:
http://www.skovognatur.dk...

Jeg har selv prøvet at få en tilsvarende skideballe af en Fiskeørn i Sverige for snart 2 år siden. En kammerat og jeg var på sommerferie i Sverige og Norge. Jeg fik øje på en Fiskeørnrede på en ø ca. 300 - 400 meter fra landevejen vi kørte på.
Vi holdt ind og kiggede på reden fra vejen, hvor i der sad en voksen Fiskeørn, men der var ingen unger i reden, kunne man se gennem kikkerten.
Alligevel kom hunnen, som det var, og gav os en skideballe dér på vejen hvor vi stod.

Author: JH


Jens Stolt
#2

Commented 07/05-2010 at 23:01 by Jens Stolt

Vi ved jo ikke noget. Jeg er aldrig blevet angrebet af noget, andet end sølvmåger, der har skidt på mig, og viber med brækkede vinger.
Vi kommer ikke nok i naturen, og vi efterstræber ikke yngel.

Men de gamle vidste det. Fx med ugler sagde de, (det har jeg hørt fra min farfar): "Man skal passe på ugler, de går efter øjnene".

og det gør de nok.

Og jeg tror da også, at hvis du klavrer op i træet med reden, jo nærmere du kommer, jo mere vil de gå efter øjnene, også musvåger.

Og helt seriøst, sådan en klo i øjet.... så fotograferer du ikke flere musvåger.


Jan Fischer Rasmussen
#3

Commented 07/06-2010 at 07:14 by Jan Fischer Rasmussen

Jens: Det er der jo skrevet om i selvbiografien af en en berømt fuglefotograf: http://www.bestwebbuys.co...You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker