Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

Island !

09/08-2017 at 11:12

Hans-Henrik Wienberg Hans-Henrik Wienberg writes::  Jeg overvejer at ta' på fugletur til Island 2018.
Er der nogle her på siden der kan komme med gode råd?

Freddy R.
#1

Commented 09/09-2017 at 07:24 by Freddy R.
Bjarne Nybo
#2

Commented 09/09-2017 at 10:52 by Bjarne Nybo

Du kan kontakte Kent Mossin, har være der flere gange.
http://nfd.dk/forums/topic/island-2016-med-pa-tur/Henry von Würden
#3

Commented 09/12-2017 at 13:30 by Henry von Würden

Jeg har været på Island mange gange.
Bedste tid på året Juni, maj kan være våd og kold, og først i Juli flyver Lunder m.m. til havs igen.
Det bedste fuglefjeld er Latrebjark ude mod vest, da der ikke er jagt og æg samlere der.
Der er strandenge på snefellsnæs med masser af fugle, på vej op til snefellnæs nord for byen Borganes findes der lave vådområder med Islom, de er dog ganske sky, og kræver stor tålmod at komme tæt på.
På nord siden af Snefellsnæs ligger havnebyen Stykkisholmur derfra kan man sejle over Breidafjordur, men man kan også komme med en turbåd, der sejler inde i fjorden og gør det muligt at fotografere fuglefjeld fra søsiden ganske tæt på.
Længere nord på i Breidafjordur ligger halvøen Raykholar hvor der også er strandenge med masser af tillidsfulde fugle, her findes der også ugler og falke hvis man er heldig.
Nord på ved Eyafjordur er der også strandenge, og længere mod øst findes Myvatn med nordisk lappedykker og ænder hvis man er til det, og myg naturligvis deraf navnet.

Generelt er der mange fugle, de fleste arter findes overalt, og de er tillidsfulde så en 300mm og et crop kamera er tilstrækkeligt, dog er Islom Falk og Ugler lidt mere krævende at komme tæt på.
Island ligger så langt mod nord at der næsten altid er godt fotolys, også i gråvejr.

Og lige et tip med vejret, hvis det er dårligt vejr på Sydøen er der ofte godt vejr på Nordøen, og omvendt

Transport, det er ikke nødvendigt at køre i 4X4, der er gode veje og de fleste lokale kører i ganske almindelige biler, veje der kræver 4X4 har vejnumre der starter med F, så du kan se på et kort hvor du kan køre i almindelig bil.
Overnatning kan klares på vandrehjem til fornuftige priser, men det kræver man er tidligt ude.

Hans-Henrik Wienberg
#4

Commented 09/13-2017 at 08:17 by Hans-Henrik Wienberg

Tak Freddy-og Bjarne har kontaktet Kent.
Tak Henry for de mange gode råd. Jeg vil i nærmere fremtid samle mere sammen, også om der er andre fuglefolk/naturfotografer der har lignende planer


Henry von Würden
#5

Commented 09/13-2017 at 13:22 by Henry von Würden

Hej igen
Hvis det er andet og mere end bare fugle, har jeg flere gode forslag til naturfoto, Islands spændende landskaber er et mekka at besøge med kameraet.
Men lad nu vær med at spilde tiden på at køre hele øen rundt, udvælg nogle spændende steder og få det bedste ud af dem, det er alligevel ikke muligt at nå det hele, det tager mange år, jeg har været der 7 gange og har stadig meget jeg gerne vil opleve.


Kurt H. Hansen
#6

Commented 09/13-2017 at 17:43 by Kurt H. Hansen

Inge tvivl om, at Island er at godt fotoland på mange planer. Mangler selv at besøge det. Men Henry det undrede mig så tidligt du nævnte Lunder forlod Island. På Færøerne er det som regler i slutningen af august alt efter hvor meget føde der har kunne findes til ungerne.
Men håber du/I kommer afsted - så god tur.

Author: Kurt H. Hansen


Henry von Würden
#7

Commented 09/14-2017 at 08:34 by Henry von Würden

Lunder yngler i Juni lige som andre havfugle, og Lunder der yngler bor i små 2 værelses huler øverst på fuglefjeldet i jordlaget, og er derfor nem at træffe i yngletiden, da en af forældrene normalt er hjemme og passer på ungerne mens magen er til havs efter fisk.
Men forveksl nu ikke Lunders stædighed med tillid, og pas på når i færdes øverst på fuglefjeld, der er huler under græsset, som kan beskadiges og også få en fuglefotograf til at snuble.. der er langt ned,
Lundernes problem er at deres føde nu til dags ofte er langt ude på havet, derfor er der også mange unger der ikke kommer på vingerne.
Når Lunde ungerne kommer på vingerne fodre forældrene dem naturligvis stadig, men det er jo nemmere at gøre derude hvor fiskene findes.
Det er sikkert forklaringen på at de er nemmest at træffe sidst i maj først i Juni før ungerne er flyvefærdige.You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker