Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

Safari-erfaringer søges

07/01-2015 at 22:53

Carsten Siems Carsten Siems writes::  Jeg har aldrig været i Afrika - og jeg er ikke så glad for alt for meget varme, så jeg tænker at en safaritur i august i Sydafrika kunne være en mulighed.
Jeg leder derfor efter nogen, der vil dele deres erfaringer.
Aktuelt har Nyati-safari.dk et tilbud med 17 dage til 18.000 kr. I princippet en 10-dages tur til 17.000, og så får man en ekstra uge for 1000 kr.
Er der nogen her, der har rejst med dem?
Alle erfaringer med Afrika er velkomne.....


Carsten Siems
#1

Commented 07/01-2015 at 22:53 by Carsten Siems

Kom frit frem


Peter Borch
#2

Commented 07/02-2015 at 00:32 by Peter Borch

Hej Carsten vi har været i Kenya på safari, det var en kæmpe oplevelse, se linket nedenfor. Vi rejser selv til Sydafrika til november.

http://www.naturephotos.dk/NaturePhotos_show_traad.php?menu=432&kgf=653


Carsten Siems
#3

Commented 07/02-2015 at 00:46 by Carsten Siems

Tak Peter - Spændende billeder - dem havde jeg af en eller anden grund ikke set....
Er november ikke ret varm?


Torben Jørgensen
#4

Commented 07/02-2015 at 00:59 by Torben Jørgensen

Var selv i Kenya i februar. Fantastisk land og oplevelse. Det første jeg tænkte, da jeg kom hjem var at komme derned igen. Det var en rundtur til forskellige områder. Det er selvfølgelig lidt anstrengende. Det var ret varmt, omkring 30 grader om dagen, men tør varme.
Jeg har selv tænkt på Sydafrika, Balule eller Nyati. Her bor man samme sted hele tiden. Kig evt. på https://www.safaribookings.com/south-africa/climate. August skulle være en kølig måned, mellem 9 og 25 grader, som en dansk sommerdag. På siden kan man også læse om de forskellige lande og parker.Carsten Siems
#5

Commented 07/02-2015 at 13:15 by Carsten Siems

Tak Torben. Overvejer I så en tur i "deres vinter" næste gang - eller evt. hvorfor ikke?


Torben Jørgensen
#6

Commented 07/02-2015 at 17:50 by Torben Jørgensen

Jeg tror, det er næsten lige varmt uanset årstid i Kenya. Jeg kan godt lide at tage afsted i den tørre tid, hvor farverne er lidt gyldne. Da vi var der i Kenya, var gnuerne nede i Tanzania og kælve. Jeg kunne godt tænke mig at se noget af den store vandring. Nu er så Lone også begyndt at tale om Nyati, efter jeg fortalte om tilbuddet. Hun kan bare ikke stå for gode tilbud . Du kan i øvrigt følge lidt med på Nyatis facebook side. De er flinke til at lægge opdateringer ud. Minusset ved Sydafrika for mig er nok den lange flyvetur.


Christian Kelsen
#7

Commented 07/02-2015 at 18:24 by Christian Kelsen

Hej Carsten, jeg er med på en lytter !
Har været lidt bekymret for om det var lidt commercielt ? Vi er dog til sikre og pæne forhold.
Er det ikke forår i september / oktober ?
Flere spørgsmål end svar på dit indlæg.


Carsten Siems
#8

Commented 07/02-2015 at 22:22 by Carsten Siems

Tak Torben og Christian.
Jeg er også ret glad for gode tilbud
Jo, Christian - det er deres vinter nu - så september/oktober må være forår.
Det tilbud jeg nævner, er et vintertilbud, som nok er sværere at sælge, går jeg ud fra....


Mads Syndergaard
#9

Commented 07/02-2015 at 22:39 by Mads Syndergaard

Hej Carsten,

I Sydafrika er det mere højden over havet end breddegraden der bestemmer "årstiden". Kruger NP ligger i (s)lowveld, dvs. lav højde, og der er varmt året rundt. Men f.eks. Transkalahari NP, som spænder over både SA, Namibia og Botswana, ligger oppe på plateauet, og er "kold" om vinteren. Der er nok lidt færre dyr, men der er også MEGET færre mennesker, så det giver ikke i samme grad en fornemmelse af at være i Zoo (som ellers kan være svær at ryste af i Kruger NP). Et andet bud er Etosha NP i Namibia - jeg kan ikke huske hvilken højde den ligger i, men der er ikke så varmt om vinteren som i Kruger NP.
Hvis jeg skulle komme med et bud, så ville det inkludere en returbillet til Windhoek (Namibia) og en tur forbi http://ascocarhire.com/. Derfra ville jeg køre sydpå i min smarte 4x4, til Fish River Canyon og Sossusvlei, og så østpå til Transkalahari NP. Hvis jeg stadig havde tid og penge til overs efter disse to, så ville jeg køre nordpå til Etosha NP, og så tilbage til Windhoek, måske via Swakopmund for at fotografere pelikaner, sæler og flamingoer. Ta'r I alligevel Swakopmund med, så skal I også opleve Skeleton Coast - hele den Namibiske kyst har ret tempereret klima pga. kold havstrøm ud for kysten.
Namibia er meget "safe" at rejse i, og der er uendelige fotomuligheder, både dyr, mennesker og landskaber (du er ret skrap til landskaber). Der bor 2 millioner mennesker i et land der har samme areal som Frankrig og Spanien til sammen, så man føler sig sjældent overbegloet sådan som det kan forekomme i Vestafrika f.eks. Og så kan man få Wienerschnitzel mit Pommes de mest uventede steder.
Glæder mig til at se resultaterne fra sådan en tur! Venlig hilsen,


Mads Syndergaard
#10

Commented 07/02-2015 at 22:50 by Mads Syndergaard

Lige en kommentar til: Central Kalahari Game Reserve har også et rimeligt klima, og er fantastisk. I sydenden ligger Khutse Game Reserve, hvor der nærmest er løve-garanti i camp, og i nordenden ligger Deception Valley, som blev verdensberømt fordi to amerikanske biologer, Mark og Delia Owens, levede der i fem år i halvfjerdserne og skrev en GENIAL bog om deres oplevelser - Cry of the Kalahari, fås endnu på amazon.co.uk - der er også mange løver i Deception-området.
En individuel tur til Khutse og CTKGR (tror jeg nok de forkorter det) er indviklet fordi man skal booke camps i forvejen hos turist- og parkministeriet, og der er sikkert lange ventelister. Men Khutse kan besøges på dagsture.
Det er lidt mere end ti år siden jeg har været på de kanter, men dengang var det MEGET autentisk. En "camp" var således blot et bestemt sted hvor man måtte campere, intet andet. Det var stressende at have diarré om natten og skulle ud og grave huller i sandet med lommelygten, når der var brølende løver overalt, også inde mellem teltene Jeg tror ikke det har ændret sig meget, men der er mere run på i dag.


Carsten Siems
#11

Commented 07/02-2015 at 23:09 by Carsten Siems

Mange tak for at dele dine mange erfaringer Mads.
Det lyder s'gu spændende - i virkeligheden kan jeg også bedst li' selv at køre og bestemme.
Men jeg er nu ret sikker på, at min allerførste tur til Afrika skal være "arrangeret"
(Og jeg skal ikke sove i telt mellem løverne.....)


Martin Friis
#12

Commented 07/04-2015 at 21:18 by Martin Friis

Jeg har været på Nyati for nogle år siden. Kan varmt anbefale at tage afsted til den lodge. Beliggenheden er fin lige ned til Olifant River. Man kunne stå på terrasen og fotografere kingfisher, fisheagle, flodheste, krodiller, bavianer og masser andet. Alle deres rangere var dygtige til at spotte dyr og havde ret god forståelse for at motoren på bilen skulle slukkes for at undgå vibrationer i etbens stativet. Maden og vinen var ikke mindre end fantastisk. Kan bestemt anbefale turen. Programmet i dag er det samme som da jeg var afsted. Mht fugle så slår Kruger nok de fleste andre steder på jorden (efter min mening, og mangler stadig meget af verdenen ).
Man skal dog være opmærksom på at turen er andet end safari. At besøge et township, flyve luftballon se og Drakens bjergene er da ok, men ikke det samme som safari.


Martin Friis
#13

Commented 07/04-2015 at 21:36 by Martin Friis

Glemte lige at skrive om vejret. Var selv dernede i august hvor det var vinter. De fleste af dage var det ca 20-22 grader og helt ned til frysepunktet om natten, så der skal også varmt tøj med. Fordelen ved vinter er at græsset er gult og vissent, hvilket gør det nemmere at se dyrene. Der er stadig grønne blade på træerne.


Carsten Siems
#14

Commented 07/04-2015 at 23:15 by Carsten Siems

Mange tak Martin.
Det lyder godt - rart også med erfaringer fra det konkrete sted!
Vejret lyder som om det lige passer mig, der ikke er vild med varmen.


Anders Nielsen
#15

Commented 07/06-2015 at 20:04 by Anders Nielsen

Jeg har ingen erfaringer fra Afrika, men jeg vil da bidrage med et tip når der rejses i områder med potentielt farligt kryb. Støvler (og sko) kan virke som tillokkende opholdssteder for skorpioner, hvepse osv. Rejser jeg i områder hvor der kan gemme sig sådanne overraskelser i støvlerne, plejer jeg at putte støvlerne i en tætsluttet plastikpose om natten (sådanne poser har jeg alligevel med til kameraregnslag). Så slipper man for overraskelser i støvlerne dagen efter. Hvis støvlerne er våde er det ikke sikkert det er så god en ide at lukke dem inde, og man skal selvfølgelig sørge for, at støvlerne ikke har været uden opsyn fra de tages af, til de puttes i posen.

Mvh. Anders


Carsten Siems
#16

Commented 07/06-2015 at 22:49 by Carsten Siems

God idé - tak for tip Anders!


Carl Ammitzbo
#17

Commented 07/06-2015 at 23:47 by Carl Ammitzbo

Hej Carsten
Jeg har været på safari i Afrika en enkelt gang og det var en helt fantastisk oplevelse. Vi tog til Kenya i januar og besøgte blandt andet Masai Mara og Lake Nakuru. Det føltes ikke varmere end en normal dansk sommerdag og nætterne var langt køligere end tilsvarende i Sydeuropa. Fine lodges med utrolige udsigter og fremragende mad.
Vi havde chauffør på under hele turen og det vil vi vælge igen, når vi forhåbentligt snart skal afsted igen. På den måde får man den største chance for at se flest spektakulære situationer (tror jeg), idet chaufførerne har radiokontakt med hinanden. Vi så blandt andet en megastor kvælerslange flytte en pæn stor død impala blot ved at trække den i næsen. Seancen blev dog afbrudt af en leopard, der stjal impalaen fra slangen.
Det vrimlede med dyr og fugle på vores safari, men jeg synes ikke, at det mindede om en stor dyrepark, som jeg har hørt er et af kritikpunkterne visse steder i Sydafrika. Det var forbavsende at se, at rovfuglene tilsyneladende har mindre flugtafstand i Afrika end i Danmark - selv udenfor safari-områderne.
Jeg vil helt sikkert vælge Kenya eller måske Tanzania - næste gang, vi skal af sted, men som sagt har jeg heller ikke prøvet andet, så det er en meget urelativ betragtning.
Carsten Siems
#18

Commented 07/28-2015 at 20:45 by Carsten Siems

Meget forsinket tak for din kommentar Carl!
Det lyder godt med temperaturerne der i januar.

Henrik Just spurgte mig, om der overhovedet var græssende dyr, når det var deres vinter (jeg tænker her mest på Kruger) - eller de var andetsteds? Er der nogen, der ved det? De kan måske slet ikke komme væk


JH
#19

Commented 07/28-2015 at 20:56 by JH

Jeg tror nu nok nærmere, at når det er varmt og tørt, og der ikke er noget græs at æde, at græsæderne vandrer bort, og det er nok nærmere om sommeren end om vinteren, og det var sådan jeg sagde, Siems


Carsten Siems
#20

Commented 07/28-2015 at 21:26 by Carsten Siems

Jamen så var det da en herlig misforståelse.....
Altså masser af zebraer, impaler og hvad de nu hedder i august i Sydafrika (Kruger)


JH
#21

Commented 07/28-2015 at 22:01 by JH

...... det er bare min teori, CarstenTorben Jørgensen
#22

Commented 07/28-2015 at 23:06 by Torben Jørgensen

Jeg mener ikke, at Henriks teori holder . Så vidt jeg forstår er deres vintre (vores sommer) tørre og det er lettere at spotte dyrene, da der vist er mest bush i Sydafrika og ikke savanne. Regnsæsonen er i deres sommer. Dyrene i Sydafrika vandrer vist ikke på samme måde som gnuerne i Masai Mara og Serengeti.

https://www.safaribooking...Martin Friis
#23

Commented 07/29-2015 at 09:16 by Martin Friis

Helt enig med Torben Jørgensen #22 og Carl #17 mht flugtafstanden for fuglene. Her er et par foto som er repræsentative for græsmængden i Kruger i August og et fuglebillede taget med en 300mm.

Author: Martin Friis


Martin Friis
#24

Commented 07/29-2015 at 09:16 by Martin FriisAuthor: Martin Friis


Martin Friis
#25

Commented 07/29-2015 at 09:17 by Martin FriisAuthor: Martin Friis


Carsten Siems
#26

Commented 07/29-2015 at 10:21 by Carsten Siems

Ok Henrik...
Tak Torben - også for et udmærket link.
Og tak Martin - det ser fint ud - gode billeder.


Carsten Siems
#27

Commented 09/12-2015 at 09:26 by Carsten Siems

Efter alle disse venlige kommentarer og gode råd må jeg hellere lige opdatere.
Min safaritur er udskudt til næste år, da de attraktive afgange var udsolgt, da jeg var klar til at slå til. Det skulle nemlig være i starten af september, fordi jeg i slutningen skal til Japan - og nu skal man jo heller ikke blive stresset
Endnu en gang tak for den gode deltagelse i denne tråd.


Henrik
#28

Commented 09/12-2015 at 14:55 by Henrik

Go´ tur til Japan.
Min kone og jeg besøgte en del af Honshu i juni og det var en kæmpe kulturel oplevelse - store naturoplevelser skal nok søges på Hokaido eller Shikoku som er tyndest befolket.


Carsten Siems
#29

Commented 09/12-2015 at 20:45 by Carsten Siems

Tak Henrik
Jeg glæder mig også - det bliver 7 dage i Tokyo og 8 dage i Hokkaido.


Lars Johansen
#30

Commented 09/21-2015 at 22:44 by Lars Johansen

Hej Carsten
Kan varmt anbefale Botswana. Har lige været på telt safari i Okavango, Moremi og Chobe. Nattemperaturen 5-10 grader - dagtemperaturer 20-25 grader.
Helt ubeskrivelig mængde af dyr. Udover de store dyr registrerede jeg 104 fuglearter. Sig til hvis du skal have mere info.
https://lj-photo.smugmug.com/Botswana-2015/i-LQbwkjM


Carsten Siems
#31

Commented 09/21-2015 at 23:12 by Carsten Siems

Tak Lars
Det lyder fint - også temperaturen.
Foreløbig udskudt til 2016


Henrik
#32

Commented 09/23-2015 at 13:52 by Henrik

Hej Carsten
Så lige det her link fra Politiken:
http://politiken.dk/rejser/laesertip/ECE2847555/laeserne-tipper-her-faar-du-enestaaende-safarioplevelser/
Brug det evt. i Inkognito mode (CTRL+SHIFT P) i IE


Carsten Siems
#33

Commented 09/23-2015 at 20:08 by Carsten Siems

Tak Henrik - jeg har gemt linket!You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker