Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Experiences

Lyslokning - hvordan får jeg fornuftige billeder med hjem

07/29-2012 at 22:16

Frank Joe Frank Joe writes::  Jeg har efterhånden været med ved en håndfuld lyslokninger. Der kommer mange spændende og flotte dyr forbi, og det kribler i fingrene for at få dem ned på memorykortet. Fyr bare løs - det er jo omtrent gratis. Men vær forberedt på skuffelse når du efterfølgende ser resultaterne.
Flotte dyr på lagner, netmasker, æggebakker og pexiskåle er ikke ubetinget et kønt syn, heller ikke når der er tale om svalehale-fabeldyr..

Author: Frank Joe

Frank Joe
#1

Commented 07/29-2012 at 22:23 by Frank Joe

Og selvom du er god til at styre dit flashsystem, vil resultatet lide under den kunstige belysning.

Author: Frank Joe


Frank Joe
#2

Commented 07/29-2012 at 22:31 by Frank Joe

Du kan også risikere at vælte over bardunerne til lagenet (det gjorde jeg 2 gange på én nat, så det faldt til jorden til eksperternes store fortrydelse - jeg slap dog for at give kvajebajere ), eller brænde dig på kviksølvpæren, når du skal tæt på dyrene.

Author: Frank Joe


Frank Joe
#3

Commented 07/29-2012 at 22:38 by Frank Joe

Men spændende er det - især når der er eksperter tilstede, der kan artsbestemme det meste. Forvent dog ingen danske navne. De fleste har ikke noget og eksperterne kender kun de systematiske på de fleste af dyrene.
Måske nogen kommer forbi, som kan artsbestemme disse første?

Author: Frank Joe


Frank Joe
#4

Commented 07/29-2012 at 22:52 by Frank Joe

I stedet for er jeg begyndt selv at samle de dyr sammen, jeg synes skal på kortet, og gemmer dem til dagslysfotografering, eller jeg vender tilbage til stedet næste morgen.
Her vil mange af dyrene ha' taget ophold efter flyvningen.
Ved én lokning hvor en del brune bjørnespindere havde fløjet blev dette billede taget næste morgen - http://www.naturephotos.d....
Den sad og sov i græsset og kunne med forsigtighed flyttes til et mere fotogent miljø. Min fingereren med den, fik den til at vise de flotte farver, der gemmer sig under forvingerne.

Et andet dyr fra en anden loknings-seance var månepletten. De kom i pænt antal, og jeg tog et par stykker med hjem. De blev pænt arrangeret på en gren.

Author: Frank Joe


Frank Joe
#5

Commented 07/29-2012 at 22:54 by Frank Joe

Nogen vil sige snyd-og-bedrag, jeg siger mere-seværdige-billeder

Her en Egespinder. Hun producerede forøvrigt en portion æg, som jeg nu håber kan levere en fuldbyrdet cyclus af arten.

Author: Frank Joe


Frank Joe
#6

Commented 07/29-2012 at 22:57 by Frank Joe

En anden gang blev et par (han+hun) af Poppelsværmer hjembragt. Efter en fotoseance venter jeg nu på en parring og/eller en æglægning.

Author: Frank Joe


Frank Joe
#7

Commented 07/29-2012 at 23:13 by Frank Joe

Har du billeder fra lyslokninger kunne det være spændende at se dem og høre om dine erfaringer.

Her et sidste fra mig i denne omgang. Taget på min terrasse en søndag eftermiddag - heller ikke denne kender jeg navnet på, men flot er den lille sag

Author: Frank Joe


Peter Borch
#8

Commented 07/30-2012 at 08:15 by Peter Borch

meget seværdige bileder Frank. Du kunne overveje at åbne et terarium og tage entre


Ole Andersen
#9

Commented 07/30-2012 at 09:38 by Ole Andersen

En nyttig tråd, Frank Joe, for det magiske lys kan jo skaffe os en hulens masse sjove modeller at lege med. Ikke blot natsvæmere, også meget andet sjovt fra mørket.

Dels kan man skyde doku-foto, dels arrangere dem i egnede miljøer efter solopgang. Jeg har et par gange afsat lidt natdyr til et livsstilsmagasin - det skulle være dyr med knald på farven, omgivet af kunstmaler-effekter, krøllede tuber og et par pensler! Så dybt kan man synke i jagten på ussel mammon. Dyrene led dog ingen skade, og det var en sjov opgave.

En sidegevinst er de dyr, som jager lysdyrene, f.eks. edderkopper og flagermus, også her har fotografen en chance/udfordring. Gennem et par somre havde jeg en kornfed skrubtudse ved mit svenske hus, jeg kaldt den husskrubben, og den mødte trofast op hver nat jeg blussede, og skovlede i kæften, når noget drattede ned.

Det bedste er måske, at man øger sin viden. Det gør det lettere at "arrangere" dyrene troværdigt. Og det er evigt fascinerende, hvad der kommer ud fra mørket, mens man sidder og sutter på rødvinssnoren.

Jeg tror, at mange er for overfladiske og for hurtige i omgangen med lysdyr. Lad dem falde til ro, og fald ikke i selvmordstanker hvis en enkelt fiser over hegnet i utide. Der kan også laves billeder, når de varmer op.

Mange natsværmere tager sig bedst ud, når undervingerne bliver synlige ved take-off. Her kan f.eks. nævnes ordensbånd, bjørnespindere og aftensværmere. At få undervingerne frem hos natsværmerne kan man også træne i. En morgenkold sværmer på fingeren er snart parat til afgang.


Jan Fischer Rasmussen
#10

Commented 07/30-2012 at 10:18 by Jan Fischer Rasmussen

sambucaria, elinguaria, binaria, rectangulata, bucephala, quercus, populi, tetralunaria.


#11

Commented 07/30-2012 at 14:51 by Magnus Vest Hebsgaard

Hej Frank,

Når du gemmer dyr til fotografering næste morgen, er det altid en god idé at putte dem i køleskabet. Det lider de ingen skade ved. Til gængæld vil de sidde stille resten af natten, så de om morgenen både er helt rolige, og lige så pæne som aftenen før. Så bliver det også meget lettere at overføre dem til et blad, stykke barkeller lign., når man er klar til at tage billeder.

PS: Der er intet "snyd" ved det. Jeg kender mange der gør det, inkl. undertegnede.

Mvh.,
Magnus


Peter Ø
#12

Commented 07/30-2012 at 17:11 by Peter Ø

Jeg kan sagtens se de flotte fordele ved metoden.


Men jeg mener altså at det er snyd op på kant med det etiske.

Jeg finder heller ingen formildende omstændigheder ved at der er flere der gør sådan.

Faktisk troede jeg at den slags VAR blevet et tabu, lidt ligesom at samle æg og redefotos.

Altså min personlige holdning.

At tråden så var spændende at læse, er jo en anden sag


JH
#13

Commented 07/30-2012 at 19:53 by JH

De er sgu oven ud fine de skud hvor du har fået placeret dyrene fint på grene, strå o.s.v., Frank !


Søren Brøndum Christensen
#14

Commented 07/30-2012 at 21:35 by Søren Brøndum Christensen

Ja fine billeder i "naturen" Frank


Lars Andersen
#15

Commented 07/31-2012 at 06:48 by Lars Andersen

Hej Peter, ligefrem at synes det ikke er etisk korrekt og sammeligne det at samle æg og redefotos, er at skyde langt hen over målet.

Det fik jeg mig et billigt grin over.Jens Stolt
#16

Commented 07/31-2012 at 08:24 by Jens Stolt

Jeg samlede engang natsværmere og ihjelslog dem og satte dem på nåle i kasser.
På et tidspunkt blev jeg så seriøs i samleriet at jeg købte en generator og begyndte at sætte lys op på gode lokaliteter.

MEN, det er ikke til at holde ud at kikke på det kraftige lys i den mørke nat. Man får også svejseøjne af det og mister sit nattesyn og falder derfor i huller og elektriske hegn og brækker benene.

Mange natsværmere er smukke og er glade ved at blive fotograferet, når de sidder på lagnet, ser de ud ad helvede til, men hvis de overnatter i kølige omgivelser og fotograferes i dagslys og miljø dagen efter kan man få fine billeder, som nu bjørnespinderen.

Jeg forstår ikke hvilken etik Peter byder ind med? Er lyslokning forkert, eller er det forkert at flytte dyrene fra nat til dag? Man kan gøre hvad man vil, bare man er åben om sine metoder.Peter Ø
#17

Commented 07/31-2012 at 09:52 by Peter Ø

Lars A

Jeg har det jo sådan, at jeg ikke finder det korrekt at indfange dyr for at arrangere mine billeder, eventuelt ved at nedkøle dem

Det er muligt at den med æg og redefotos, var fejlplaceret, så den trækker jeg lige lidt tilbagePeter Ø
#18

Commented 07/31-2012 at 09:55 by Peter Ø

Jens

Lyslokning har jeg som sådan intet imod, men det at indfange og nedkøle for at "styre" kræene, troede jeg var i en anden tidsalder.

Jeg regnede faktisk med at fotografer ikke mere brugte den metode.

Uanset hvor meget I passer på, så vil der forekomme beskadigelser af insekterne.

Så derfor mit gylp om etik.

Jeg fanger jo heller ikke fugle, for at stille dem på en eller anden mådePeter Ø
#19

Commented 07/31-2012 at 09:55 by Peter Ø


Jens Stolt
#20

Commented 07/31-2012 at 11:13 by Jens Stolt

Peter. Du kan ikke lide køle ned teknikken?
Det er fordi du ikke forstår en skid af, hvad det handler om. Du tror det svarer til at du blev låst inde i et kølerum. Det gør det ikke.

1.. Insekter er vekselvarme og deres metabolisme er ligefrem proportional med temperaturen. Er det varmt er de yderst aktive, omvendt når det er koldt.
2..Kulde er naturligt. Mange natsværmere er inaktive når temperaturen er under fx 10 grader. Og det er danske sommernætter ofte. Så sidder de bare og venter. Eller producerer deres egen indre varme.
3..Når man køler et dyr ned, mishandler man det ikke, dyret forskydes bare i tid, det er naturligt og svarer til en kold sommernat.
4..Der er ikke noget glat i at fotografere natsværmere om dagen. Natsværmere findes også om dagen, og er man god nok, kan man finde dem på deres hvilepladser.
5..Er man dårlig, eller doven, lokker man dem med lys, og gemmer dem til om dagen, hvor de er nemmere at fotografere end på kviksølvslys.

Og passe på ikke at skade dyrene? Nu er vi altså ikke hellige. Jeg klasker myg og jokker på edderkopper. Jeg brænder hvepse!
og altså en natsværmer? Jeg synes jeg er hensynsfuld, når jeg fanger den, køler den ned, og slipper dem ud. Istedet for at nåle den og fotografere den halvt levende. Eller fotografere en jeg fisker ud af bilens køler.

Man skal spare på sine drab, men så er det heller ikke værre.

Peter Ø
#21

Commented 07/31-2012 at 14:10 by Peter Ø

Jens

alt det ER jeg klar over, men selve behandlingen af dyret er ikke altid uskadeligt.

Jeg er godt klar over, at der findes mennesker, der ikke hverken kan eller vil se det fra anden side.

Mig bekendt er der rigtig mange, der afstår fra den praksis som her skitseret og godt for det


Peter Ø
#22

Commented 07/31-2012 at 14:11 by Peter Ø

Jens

Dobbelt konfekt


Frank Joe
#23

Commented 11/20-2012 at 12:37 by Frank Joe

Det var en skam at Peter Ø. fik standset denne tråd med sine puritanske holdninger til naturfotografering. Jeg har en fornemmelse af at "man" deraf har det bedst med ikke at vedkende sig sine metoder.
Jeg er fotograf/billedmager ikke registrator. For mig handler det om at behandle kræene ordentligt - og det gøres med metoden - og derefter at få billeder, der på en eller anden måde hæver sig over registreringen.

Denne Spilosoma urticae fotograferede jeg tilbage i 2006 kl. halv fem om morgenen efter en nat med lyslokning. Havde den ikke allerede sat sig på dette udmærkede sted, havde jeg ikke haft problem med at flytte den.

Author: Frank Joe


Frank Joe
#24

Commented 11/20-2012 at 12:50 by Frank Joe

Denne Sphinx ligustri fra samme nat tog jeg med hjem, placerede passende, hvorefter den senere på dagen forlod stedet i uskadt stand.
Ikke et specielt billede på nogen måde - jeg tror ikke, jeg har vist det frem før. Det er bare med for at illustrere mine pointer.

Author: Frank Joe


Jens Stolt
#25

Commented 11/20-2012 at 13:05 by Jens Stolt

Fint nok du har vækket tråden, Frank.


Frank Joe
#26

Commented 11/20-2012 at 13:16 by Frank Joe

Jeg kunne ikke leve med at Peter skulle have det sidste ord i den


Lars Søjberg Madsen
#27

Commented 11/20-2012 at 13:19 by Lars Søjberg Madsen

Det største problem ved selv at placere sine motiver for fotografering er at man reelt set ikke ved om det er en måde og et sted de ville sætte sig naturligt.
Når det er sagt er det jo den eneste måde man kan finde natdyrs-motiverne igen og igen (lokning og/eller fælder).
Nedkøling er noget den enkelte må bestemme sig for. Som Jens skriver tager de næppe skade af det på nogen måde.
Jeg synes dog man i hvert fald skal være ærlig omkring det.


Jens Stolt
#28

Commented 11/20-2012 at 13:33 by Jens Stolt

Det er nemligt rigtigt.

Fx sidder ligustersværmere ikke i liguster om dagen men på telefonpæle:
http://www.naturephotos.dk/NaturePhotos_show_pic_galleri.php?kgf=18224&art=115&Kat=1&KatSort=8Søren Brøndum Christensen
#29

Commented 11/20-2012 at 13:50 by Søren Brøndum Christensen

#27 : Ud over andre fotografer hvem har så normalt problemer med kræenes placering?

Hvis man ser på det største bogværk om danske sommerfugle i nyere tid, vil jeg da vove den påstand at rigtig mange kræ er "placerede" og eller "manipulerede".
Man skal ikke have fotograferet ret mange natsommerfugle for at vide, at et kræ der sidder med hovedet nede mellem forbenene og antennerne hen under kroppen er påvirket af fotografen.

Naturligvis i forskningsmæssig sammenhæng er det af betydning, men så kræves der nok anderledes dokumentation end et billede hentet på en tilfældig dansk fotoside.

Man kan selvfølgelig gøre det så tydeligt, at det ikke kan misforstås.

Author: Søren Brøndum Christensen


Kim Petersen
#30

Commented 11/20-2012 at 14:08 by Kim Petersen

Netop nu i denne tid er det også muligt at fange dyrene i deres naturlige omgivelser og aktiviteter.

Hvis man begiver sig ud i haven ved mørkets frembrud med en lygte kan man finde Frostmålere i parring. De sidder på havens træer, man kigger bare efter de hanner der sidder med hovedet nedad, så finder man samtidig hunnen

Author: Kim Petersen


Nelly Hansen
#31

Commented 11/21-2012 at 13:53 by Nelly Hansen

Jeg nyder de flotte billeder i denne tråd. Jeg har ingen problemer med foto-metoden. Jeg henter selv gerne skovbundsprøver indendørs, for at se, hvad der findes. Her er et par billeder fra sidste prøve. En Almindelig mosskorpion og en springhale.

Author: Nelly Hansen


Nelly Hansen
#32

Commented 11/21-2012 at 13:54 by Nelly Hansen

Springhalen Orchesella flavescens.

Author: Nelly Hansen


Jens Stolt
#33

Commented 11/21-2012 at 16:25 by Jens Stolt

De er fine Nelly, når man betænker størrelsen.
Hvilken linse har du brugt?


Frank Joe
#34

Commented 11/21-2012 at 16:27 by Frank Joe

Hvor stor er mosskorpionen?


Nelly Hansen
#35

Commented 11/21-2012 at 16:52 by Nelly Hansen

Mosskorpionen er 3 mm og springhalen er 2-3 mm. Jeg har brugt Canons MP-E 65 mm og Twin lite blitz med hjemmelavede diffusere. De er håndholdte.


Lars Søjberg Madsen
#36

Commented 11/21-2012 at 17:59 by Lars Søjberg Madsen

Søren #29: Ud over andre fotografer hvem har så normalt problemer med kræenes placering?

Måske nok men i hvert fald for mit vedkommende er det en del af sporten at gengive arterne så korrekt som muligt.Søren Brøndum Christensen
#37

Commented 11/21-2012 at 19:49 by Søren Brøndum Christensen

Lars #36: Det er det sandelig også for mit vedkommende. Der er ikke noget jeg hellere vil end finde et kræ i en busk i pandelampens skær og forevige kræet der.

Når man har et projekt der går ud på at se hvor mange arter nattekræ der findes på og omkring matriklen, er der altså mange arter man ikke ser i marken men må fange på lys.
Så er det da alt andet lige kønnere at flytte dem over på et stykke bark eller et blad.
Man kan alligevel ikke se på bladet hvilken art blad det er. På given foranledning oplyser jeg selvfølgelig om at kræet er placeret.


Lars Andersen
#38

Commented 11/21-2012 at 21:21 by Lars Andersen

Her fra d. 29 juli tidligt om morgenen efter lyslokning i Mols Bjerge var denne her selv fløjet over på frugttræet, jeg har taget flere fotos og stacket dem i helicon focus,

Author: Lars Andersen


Søren Brøndum Christensen
#39

Commented 11/22-2012 at 00:43 by Søren Brøndum Christensen

Flot kræ Lars. Ja det træ har jo ikke meget med brombær eller hindbær at gøre
Ser ud til at det er noget salat eller mælkebøtte værk den sidder på i "bogen".


Lars Søjberg Madsen
#40

Commented 11/22-2012 at 10:08 by Lars Søjberg Madsen

Man kan alligevel ikke se på bladet hvilken art blad det er.

Jo det kan man altså mange gange godt hvis man er botanisk klog. Det er jeg ikke så jeg kan sjældent se det men derfor kan der jo godt være andre der kan.

Jeg siger heller ikke at det er helt forkert (jeg gør det jo også selv blandt andet med løbebillerne) - jeg siger bare det ikke er optimalt.

Fint billede Lars - det er et flot dyr.Søren Brøndum Christensen
#41

Commented 11/22-2012 at 11:38 by Søren Brøndum Christensen

40: Ja man kan nogle/enkelte få gange se det med sikkerhed.
Der spørges gange på gang på F&N hvad et givet kræ sidder på.
Det er måske fordi entomologer ikke er botanisk kyndige

Hvad sidder denne fx på?

Author: Søren Brøndum Christensen


Jan Fischer Rasmussen
#42

Commented 11/22-2012 at 14:54 by Jan Fischer Rasmussen

"Man skal ikke have fotograferet ret mange natsommerfugle for at vide, at et kræ der sidder med hovedet nede mellem forbenene og antennerne hen under kroppen er påvirket af fotografen."

Øeh hva' ba'?

Mange billeder på nettet og f. eks. i den nævnte bog er da bestemt påvirkede af fotografen, men sidde sådan, som du beskriver, er da ganske normal hvilestilling for mange arter?


Søren Brøndum Christensen
#43

Commented 11/22-2012 at 15:59 by Søren Brøndum Christensen

Åh ja Jan, men når du møder dem i terrænnet efter mørkets frembrud og i pandelampens skær, så er de aktive og har "antennerne ude". Man skal ikke rumstere ret meget eller lyse ret meget før de går i det du kalder hvilestilling. Samme stilling når du manipulerer med dem. Jeg vil kalde det forsvarsstilling.


Jan Fischer Rasmussen
#44

Commented 11/22-2012 at 16:14 by Jan Fischer Rasmussen

Når man møder dem hvilende om dagen, sidder de da sådan. Derfor kan jeg ikke se andet, end at hvilestilling er den mest korrekte betegnelse.


Søren Brøndum Christensen
#45

Commented 11/22-2012 at 16:49 by Søren Brøndum Christensen

Fint nok Jan. Jeg møder dem ikke om dagen


Jens Stolt
#46

Commented 11/22-2012 at 17:22 by Jens Stolt

Jan har ret.
Hvilestillinger er nemme at kende.
Fotografernes problem er at placere dyret i det rigtige miljø.
De er faktisk ret gode til at sætte sig på steder hvor deres farver og habitus passer ind.

Tag fx. ligustersværmere.

Og, det får mig til at spørge, hvorfor har jeg aldrig fundet en dueurtsværmer om dagen? Hvor sætter de sig?


Jens Stolt
#47

Commented 11/22-2012 at 17:22 by Jens Stolt

Forresten jan. Har du nogen konklusioner på forskellen mellem d 200 og d 800?Søren Brøndum Christensen
#48

Commented 11/22-2012 at 18:20 by Søren Brøndum Christensen

Selvfølgelig har Jan ret. Jeg har ingen problemer med at kalde den stilling kræene indtager når de bliver forstyrrede for hvilestilling

Det var jo heller ikke det tråden handlede om. Heller ikke D200 og D800...


Jens Stolt
#49

Commented 11/22-2012 at 18:28 by Jens Stolt

Nej, det handlede tråden ikke om.
Men så vil jeg tilføje et trick, af de lumske.

Man tager en plasticpose og fylder med vand.
Klapper og kærtegner den, til den forfladiges.
Det er helt konkret ment.
Man har brug for en plasticpose med vand, som er flad.
Så putter man den i fryseren.
og ender med en pose is, der er 1 cm tyk og 20 x 20 cm på de andre leder.

Sådan et underlag er HAMMER godt at fotografere på.
man lyser ind fra underneden og lyset spredes.
En sommerfugl, eller måske endog et firben, vil sidde stille og flade ud på isen.
Og ikke mindst, sidde og suge varme fra lamperne. Man kan altså have dem siddende åbne på en lys diffus baggrund. Sikke muligheder.

Jeg har prøvet, og dyrene levede godt efter seancen.Peter Ø
#50

Commented 11/22-2012 at 19:24 by Peter Ø

#49

Du er ond Jens, giv dog kræene nogle sokkero

Men alt andet lige, så er det bedre end at bringe kræet i en kasse for at tage det med hjem til afkøling


Jens Stolt
#51

Commented 11/22-2012 at 19:40 by Jens Stolt

Peter. Jeg kan være kynisk.
Jeg kommer fra en tid, hvor man flåede ålene levende.
Peter Ø
#52

Commented 11/22-2012 at 20:00 by Peter Ø

Det har jeg skam også været med til, eller nej, vi snittede jo i nakken.

Men har aldrig brugt salmiak til afslimning, der satte jeg grænsen


Peter Ø
#53

Commented 11/22-2012 at 20:00 by Peter Ø

Det har jeg skam også været med til, eller nej, vi snittede jo i nakken.

Men har aldrig brugt salmiak til afslimning, der satte jeg grænsen


Lars Andersen
#54

Commented 11/23-2012 at 09:17 by Lars Andersen

Her en frostmåler taget med håndholt blitz med ledning d. 26 februar 2012 i Vindeholme: http://www.naturephotos.d...


Lars Andersen
#55

Commented 11/23-2012 at 09:21 by Lars Andersen

Her en Rokkougle med blitz og slaveblitz; http://www.naturephotos.d...


Lars Andersen
#56

Commented 11/23-2012 at 09:26 by Lars Andersen

Her en Lindesværmer taget med 2 blitz: http://www.naturephotos.d...

Author: Lars Andersen


Lars Andersen
#57

Commented 11/23-2012 at 10:11 by Lars Andersen

her en opsætning af kamera med flash, makro, mellemring og ringledlys/ringflash som skal prøves til foråret på aftenture efter natsværmere på sukkerlokning og lyslokning, kan også bruges til de små insekter på alle tider af døgnet..

Kamera, Canon 1D mark III med sensor 1,3 X crop, 28,1 x 18.7 str.
Objektiv; Canon EFS 60 mm macro + Canon 25 mm mellemring.
Flash: Canon Speedlite 430EX og Amaran ringflash /ringledlys

Arbejds område fra 161 mm til 16 mm på sensorplan! ca, 1:4,5 til 1,8:1

afstand fra dyr til sensor i 161 mm ca; 28,5 cm

afstand fra dyr til sensor i 16 mm ca; 20,5 cm.

Author: Lars Andersen


Lars Andersen
#58

Commented 11/23-2012 at 10:56 by Lars Andersen

I 2008 eksperimentere jeg med flugtbilleder om natten med Canon 1D mark III med Sigma 24 mm og flash manuelt løbende efter div. natdyr. Desværre er lowlight ikke det bedste med mark III? Overvejer et kamera med bedre lowlight.

Author: Lars Andersen


Jens Stolt
#59

Commented 11/23-2012 at 17:51 by Jens Stolt

Jeg har engang været skolelærer, og der lærte jeg at håndtere uvorne unger.
En af de ting man kunne holde øje med var, at hvis en elev ofte " ville gå i gården" eller " på toilettet", så var der sikkert noget om det.

Så, når nu Lars snakker om nye kameraer, så tror jeg der er noget om det.
Lars er typen, der ikke kan holde mund, når han skal "i gården".

Så mit bud er, at Lars snart får sine hænder i et nyt kamera.
Og så skal vi høre om det i flere halve år.

Jens Stolt
#60

Commented 11/23-2012 at 17:53 by Jens Stolt

Jeg kan i øvrigt meddele, at i morgen vil jeg røge bacon og lave grise sylte. Man er vel på forkant.


Lars Andersen
#61

Commented 11/23-2012 at 18:38 by Lars Andersen

Ja Jens, og det bliver som suplement til min 1D mark III, den kan nok holde lidt endnu.

Author: Lars Andersen


Jens Stolt
#62

Commented 11/23-2012 at 21:05 by Jens Stolt

Det er et fedt billede, Lars.Lars Andersen
#63

Commented 11/26-2012 at 15:44 by Lars Andersen

Hej for en halv time siden ude på entreen tog jeg 13 skud af en lille frostmåler og stackede dem i helicon focus kun med ringledlys, og Canon 60 mm macro med 25 mm mellemring monteret.

Author: Lars Andersen


Lars Andersen
#64

Commented 11/26-2012 at 16:32 by Lars Andersen

Jeg skulle lige tune lyset ind, det var lidt for blåt så nu får i en ny serie.

Author: Lars Andersen


Lars Andersen
#65

Commented 11/26-2012 at 16:55 by Lars Andersen

Man kan rigtigt lege med lyset med denne opsætning.

Author: Lars Andersen


Jens Stolt
#66

Commented 11/26-2012 at 22:52 by Jens Stolt

Altså Lars. Hvis du ligger og leger stacking på så fladt et dyr, er det mindste da, at du får den skarp i hjørnerne.

Og lyset er altså også noget uens fordelt.
Til gengæld er jeg overbevist om at den er skælskarp, hvor den er i fokus.


Lars Andersen
#67

Commented 12/03-2012 at 08:38 by Lars Andersen

Hej Jens. Det var kun 13 skud. og der får jeg ikke mere end ca. 2 til 3 mm dof sammenlagt. Fuld dof kræver ca. 40 til 60 skud. Men det synes jeg ikke var nødvendigt her, det var mere for at se om Amaran ledlyset kunne klare jobbet, at jeg lavede denne øvelse.

Så sent som d. 1 December så jeg en Lille Frostmåler om aftenen over på Nettos vinduer. Men morgenen efter var der faldet en masse sne. Så må jeg øve mig på edderkopper indedørs.

Her fra i morges denne udsigt.

Author: Lars AndersenYou must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2021 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker