Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Photo

Naturfotografen

12/18-2010 at 08:55

Lars Andersen Lars Andersen writes::  Jeg skriver nu fordi jeg gerne vil minde mig selv og andre om den dejlige hobby naturfotografering er. Det er en hobby som er afslappende og godt for sjælelivet. Og det vi har natuforum på nettet som naturephotos.dk er fantastisk, der kan vi dele vores naturfotografering med andre ligesindede.

Derfor er det nogen gange frustrerende at se indlæg i den opfordring som Frank Joe skrev i en tidligere tråd. Jeg blandede mig ikke, fordi jeg simpelhen ikke kunne se skoven for bar træer.

Det at fotograferer ude i naturen er en sjov og spændende hobby, og man kan havde forskellige bevæggrunde i hvorfor man fotograferer i naturen. Her min historie:
Author: Lars Andersen

Lars Andersen
#1

Commented 12/18-2010 at 09:02 by Lars Andersen

Foto overover er taget af Jørgen Thomsen tilbage i sommeren 1983 på Øland, Lars Andersen er ved at fotograferer en blåfugl i den sidste aftensol.

Naturfotografen.

Jeg startede min interesse for naturen i de unge år, som dreng lige før skolealderen så jeg en dagpåfugleøje, og det syn glemmer jeg aldrig. Senere som 12 årrig begyndte jeg at rende med et rejenet oppe i Espergærde, der var byggemodne grunde lige under der vi boede med en gruppe tidsler med Admiraler og Dagpåfugleøjer. Jeg samlede disse sommerfugle og tog dem med hjem, men jeg viste intet om hvordan jeg skulle præparaer eller opbevare dem.. I 1969 3 år senere kom jeg i en uges pratik oppe hos en konservator i Dageløkke, der lærte jeg at præpararer sommerfugle, biller, græshoppere osv. Og så samlede jeg på sommerfugle de næste mange år.

Senere mindede mine samlinger af sommerfugle mig om frimærker, og jeg tænkte at fotograferer eller filme var bedre, men pengene til udstyr og hvordan man fotograferer afskrækkede mig.

Det var først i 1982 at jeg købte mit første kamera og optikker. Det var det billigste grej den gang, Et Canon AV1 kamerahus til 1795 med 50mm optik. Samt et Tamron SP 90 mm makro til ca. 3000,-dkr.Samt en billig flash med håndtag. Så tog jeg ud og begyndte at fotograferer sommerfugle. Og den hobby har jeg med skiftende ivrer haft lige siden. I Nepal i 2000 fik jeg stjålet alt mit analoge fotogrej, blandt andet et Canon F1 new kamerahus, samt hele mit objektivprogram. Og så gik der nogle år, hvor jeg stort set ikke har fotograferet.

I den samme periode var internettet lige så stille blevet et medie man skulle tage seriøst.

Det var først i sommeren 2002, da jeg så Kaj Dahl dagsommerfugleside på nettet, at jeg tænkte at det kunne jeg måske også gøre. Men jeg skulle lige lære at lave en hjemmeside, samt hvordan man lige overfører sine dias til digital, købe et digital kamera osv. I december 2002 begyndte jeg at øve mit i at lave hjemmeside, og det var svært at lære og forstå html. Der var på nettet en side i hvordan man lærer html, det var jeg taknemmelig over.

Først i sommeren 2003 fik jeg mit første digitale kamera, et Fuji med hele 3M pixel og fast zoomoptik. Og så begyndte det så småt, med at lave mine første html sider osv. I Juli 2003 startede jeg så den danske natur af Lars Andersen. Danske natur var som en underside af Pedersen-bike.dk. Sidenhen er computer og udstyr blevet mere proffesionelt, og senerhen lange ture til Lapland og Bolivia for at fotograferer sommerfugle.

Jeg er først og fremmest makrofotograf med sommerfuglefotografering som speciale. Men det at tage flotte og spændende landskaber er sandelig også udfordrende. Og det bliver aldrig kedeligt at komme ud i felten.

Her gruppebillede fra Makrofotograf-træffet på Melby Overdrev tilbage d. 1 maj 2010. Fotograf; Lars Andersen

Author: Lars Andersen


Lars Andersen
#2

Commented 12/18-2010 at 10:04 by Lars Andersen

Jeg håber at min lille historie kan muntre jer lidt op i sneen her i den mørke vintertid.

Author: Lars Andersen


Jørgen Dam
#3

Commented 12/18-2010 at 11:38 by Jørgen Dam

Dejlig og inspirerende læsning, Lars. Jeg har været med på nogle af de af dig arrangerede felttræf, og det har hver gang været stor oplevelse - ikke mindst når regnen har væltet ned i tove, hvilket ikke har sat megen bremse på i det mindste dig. Festligt har det været at opleve dig flintre afsted med macrolinsen på dit kamerahus i jagt på flyvende sømpletter og den slags.
Selv har jeg et par af gangene, vi har gjort feltarbejde sammen, hjembragt store tømmermænd - uhadada - nogle alvorlige nogen med lange følehorn og ofte parvis på væltede træer. (For den uindviede kan det her oplyses, at tømmermænd er langhornede biller).
Jeg holder ivrigt øje med kalenderen efter dit næste kald til felttræf.Frants Kjellerup
#4

Commented 12/18-2010 at 16:28 by Frants Kjellerup

Dejligt indlæg. Jeg føler mig muntret op herude på den kolde, mørke Nordsø, og glæder mig til at komme i land og få gang i kameraet - til stor glæde for mig selv og måske enkelte andre.
Glædelig jul

Author: Frants Kjellerup


John Strange Petersen
#5

Commented 12/18-2010 at 19:03 by John Strange Petersen

I denne mørke tid muntrer sådan et indlæg op. Jeg glæder mig til, at sol og varme får sommerfuglene (og andre macro-emner) frem igen.You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker