Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Photo

Hvordan opbevares billeder så de kan findes?

12/26-2009 at 19:39

Palle Frejvald Palle Frejvald writes::  Hej

Jeg synes ofte jeg har problemer med at hitte mine billeder, som jeg ved ligger et eller andet sted på harddisken. Og det værste er nok at dem jeg ikke ved jeg har, dem kan jeg slet ikke finde.

Hvordan gemmer I andre jeres billeder så I kan finde dem igen?

#1

Commented
12/26-2009 at 19:53 by
deleted profil
Der er et hav af muligheder, rigtig mange programmer kan gøre arbejdet lettere jeg har prøvet en del, men vender tilbage til mappestrukturen i Windows.
En mappe til hver art og så i undermapper efter dato og sted. Er der ikke "dyr" på ligger de i mapper efter motiv eller lokalitet.


Frank Joe
#2

Commented 12/26-2009 at 21:49 by Frank Joe

Jeg kan også sommertider lede længe efter et bestemt billede, som ellers ikke var i en kvalitet, der kunne bruges til "noget fornuftigt". Nu står jeg pludselig og skal dokumentere et eller andet fund eller bruge det som indlæg i en debat.

Min struktur er at gemme i en mappe med lokaliteten i en undermappe med optagelsesdato i formatet yyyymmdd. Den den navngivning på undermapper er alt sorteret kronologisk. Mine billedfiler bruger samme syntaks i navngivningen.

Mine færdigbehandlede billeder ligger i én mappe, men der er filnavne ændret til artsnavn-løbenummer. Er det ikke en art navngives filen med lokalitet-løbenummer eller andet-løbenummer.
Billeder til specielt brug f.eks. klubkonkurrencer gemmes i en mappe kaldet klubnavn og en undermappe kaldet årstal/konkurrencenavn eller lignende.

Men de der billeder jeg ikke kunne bruge, men som ikke var så ringe at de blev slettet i 1., 2. eller 3. sorteringen dem har jeg sgu' sommetider svært ved at finde


Palle Frejvald
#3

Commented 12/27-2009 at 08:19 by Palle Frejvald

Det er nogenlunde sådan jeg gemmer mine, dog mest efter dato. Frank, hvordan har du opbygget dit løbenummersystem og er det til at finde rundt i?


Men ellers er det også de der billeder som ikke rigtig passer ind, men alligevel ikke skal slettes, jeg tænker på. Der er jo også billeder af andet end natur.


Er der ingen som har en genial løsning? (Lidt mindre kan måske også bruges)


Frank Joe
#4

Commented 12/27-2009 at 13:26 by Frank Joe

Mine løbenumre starte med nr 1 af denne art og det næste af arten nummer 2 - så simpelt at selv jeg kan finde rundt i det

Alle andre billeder end natur er enten til klubkonkurrencer og ligger så i det respektive katalog (jeg er med i flere klubber), eller familie/feriebilleder og der ligger de i et familiebilled-katalog med samme underkatalog-struktur yyyymmdd-navn-på-anledning.

Jeg tager ikke andre billeder "for sjov" end de tre hovedområder "Natur", "Klubkonkurrencer" og "Ferie/Familie".


Martin Bjerg
#5

Commented 12/27-2009 at 14:01 by Martin Bjerg

Mit system er simpelthen mapper med undermapper fx "Billeder-Dyr-Insekter-Guldmede/Vandnymfer-Almindelig Vandnymfe" og så alle Almindelig vandnymfebillederne liggende her eller "Billeder-Dyr-Edderkopper" eller "Billeder-Dyr-Edderkopper-Udenlandske-Ubestemte" eller... eller... Synes det fungerer fint. Jeg kan som regel finde, hvad jeg vil. Problemet er, synes jeg, dilemmaet; skal jeg dele fx en "alpetur" ud på alle mulige mapper, beholde den samlet eller fordoble billederne? Vælger sådan lidt af hver.


Kaj Dahl
#6

Commented 12/27-2009 at 18:45 by Kaj Dahl

Mit struktur på "råbillederne"

Jeg overfører billederne fra kameraet direkte til en mappe jeg har kaldt "Billeder - råmateriale". Hvis det er fra mit Canon EOS 400D overføres de til denne mappe. Mappen er oprettet på et eksternt drev.

Efterhånden som jeg får redigeret billederne og slettet de ubrugelige billedere, flyttes mappen til følgende struktur:

Stukturen er således:
* Kameranavn
* År
* Måned
* Dato

Mapperne der ligger under 08 - August 2009
* 2009_08_01
* 2009_08_15
* 2009_08_16

er redigerede mapper.

Mapperne fra og med 2009_05_03 afventer redigering.

Author: Kaj Dahl


Kaj Dahl
#7

Commented 12/27-2009 at 18:58 by Kaj Dahl

Mit struktur på de færdig behandlede sommerfuglebilleder.

Alle mine billeder er navngivet med artsnavn. Det giver mig en unik mulighed for hurtigt at finde en bestemt art via fx Picasa.

Hvis jeg har brug for at finde original billedet kan jeg via EXIF-dataerne se hvornår billedet er taget.
Via ovennævnte struktur af "råbillederne" kan jeg også hurtigt finde billedet og evt. andre billeder fra samme foto-serie, men som er blevet fravalgt ved redigeringen.

Strukturen er således:
* Sommerfugle
* Land
* Lokalitet


Author: Kaj Dahl


Palle Frejvald
#8

Commented 12/27-2009 at 20:08 by Palle Frejvald

Tak til jer.
Særligt til Kaj for de illustrative billeder. Noget af det bruger jeg i forvejen, men der er masser af gode ideer i det, jeg skal til at arbejde med at lægge i mapper efter art og lignende. Godt vinteren er lang endnu
Jens Stolt
#9

Commented 12/28-2009 at 00:44 by Jens Stolt

jeg har mine naturfotso sorteret systematisk i navngivne biblioteker. Fx således:
Dyr-->insekter-->sommerfugle-->hvidvinger-->parnassius-->mnemosyne-->Blekinge 2009

Det er ret omfattende og jeg har mange fotos som jeg ikke lige kan kategorisere, så prøver jeg at gemme efter optagestedet og dato.
Fx Dyrehaven maj 2009

Men jeg har en masse skrammel liggende i temp 1, 2, op til temp 37.
Og her er de svære at finde.

Det viser sig, at man ikke ret ofte får brug for billederne igen, fx frakoblede jeg på et tidspunkt min ene harddisk, og det opdagede jeg først flere måneder efter.
Jeg kunne sikkert lige så godt have slettet den.


#10

Commented
12/29-2009 at 17:05 by
deleted profil
Ja, der er utrolig mange måder at gemme billeder på. Jeg har skævet lidt til dette link, http://www.hilmer-koch.dk... , hvor der er en udmærket forklaring og gode tips.


Keld Sørensen
#11

Commented 12/31-2009 at 20:46 by Keld Sørensen

jeg bruger lightroom og giver billederne keywords når jeg importerer og evt navngiver dem efter motiv.
på den måde kan jeg finde en solsort om den er taget med D300 i Dk eller D3 i Sverige.
skriver også i keywords hvor jeg har taget billederne hvis ikek der er gps kordinater påYou must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker