Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Photo

redigering i photoshop

09/14-2011 at 20:01

Kim Jespersen Kim Jespersen writes::  Jeg har døjet en del med at finde ud af det med brug af layers og quick select tool. Jeg synes at kanterne på det jeg har "Selected" lyser op og bliver mærkeligt. Ville det give mere mening at lave 2 versioner af hele billedet. hvor jeg har behandlet den ene som baggrund og den anden som ja forgrund - for derefter at bruger viskelæderet til at slette baggrunds delen der hvor mit emne er??? ved ikke om det giver mening...

Jeg synes også det kan bliver ret besværligt at bruger quick select - den vælger hele tiden for meget eller for lidt:P Hvordan får jeg den til kun a vælge den ene pixel jeg klikker på???

Har vedhæftet et lille forsøg på at arbejde i layers
Author: Kim Jespersen

Kristian Graubæk
#1

Commented 09/14-2011 at 21:46 by Kristian Graubæk

Jeg har fravalgt de selektion tools, for er ikke altid enig i dens valg. Istedet for bruger jeg mask, hvorefter at jeg bruger den sort/hvide brush til at fjerne det som jeg ændrede. Når jeg bruger den brush, er det helt ned til et par pixels størrelse, at jeg selv kan bestemme hvad der skal blive.


Kristian Graubæk
#2

Commented 09/14-2011 at 21:50 by Kristian Graubæk

Derud over, så laver jeg altid et kopi layer, som jeg arbejder i. Det merge'r jeg sammen med det "originale" layer når jeg er tilfreds.
Giver det mening det jeg har skrevet?Poul Pedersen
#3

Commented 09/15-2011 at 07:43 by Poul Pedersen

Jeg bruger PS på samme måde som Kristian, altså layers og så med layermasks på.
Det eneste jeg bruger selection-tools til, er nogle gange at selecte noget lidt groft inden layermask'en oprettes, så konverterer den selectionen til masken.

Men generelt synes jeg det er nemmere at "male på" og "male fra" i masken af mange omgange, hvor eraser-tool vil være noget sværere at bruge da man skulle ramme rigtigt i første hug.

Et brush-tool i layermasken virker rigtigt godt, og så en finger på "x" til at skifte imellem sort og hvid. Og har man så defineret et par taster til at skrue op og ned for størrelsen på penslen så kører det bare derudad med maskningen.


Rune Bjerre
#4

Commented 09/15-2011 at 11:54 by Rune Bjerre

Helt enig med Kristian og Poul - det er også den metode jeg benytter. Og jeg kan heller ikke få selection tools til at gøre det jeg vil uden det tager alt, alt for lang tid.


Jens Stolt
#5

Commented 09/28-2011 at 20:08 by Jens Stolt

Du skal stille tolerancen til fx 1 pix.

Ellers er der:
select similar
modify selection--> contract eller expand. Netop den funktion kan gøre noget ved kanter.

I min version af elements 5.0, jeg har ikke photoshop, har indstillingerne af paintbrush en underlig inflydelse på magic wand ved tidligere indstillinger af paintbrushen føres over i magic wand.


Jens Stolt
#6

Commented 09/28-2011 at 20:10 by Jens Stolt

der er også en contiguouos knap, den er vigtig.You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker