Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Photo

Mit favoritskud fra 2013

01/02-2014 at 13:23

Frank Joe Frank Joe writes::  Jeg synes det kunne være spændende og måske også inspirerende at se de billeder man hver især selv er gladest for at have taget i det forgangne år.

Det kan være dét man har høstet mest anerkendelse for, dét man har slidt mest for at få taget eller måske dét der var den største oplevelse.

Og selvom dette er et naturfotosite , kan det jo godt være at det billede man er gladest for slet ikke er et naturfoto. Det kan der også godt være plads til i en tråd her.

Frank Joe
#1

Commented 01/02-2014 at 13:30 by Frank Joe

Jeg vil gerne selv lægge ud med et billede jeg tog i Peru.
Under en udflugt til Colca Canyon med det overordnede formål at opleve og fotografere andeskondoren (som vi også fik), dukkede denne spændende sag op. Jeg stod jo klar med 300 mm på kameraet, så det blev med denne at bæstet skulle fotograferes. Der blev jo ikke tid til objektivskift.
Dette er fanget på vej væk efter et besøg i blomsten under den.

Author: Frank Joe


Jens Stolt
#2

Commented 01/02-2014 at 13:54 by Jens Stolt

Jae, det billede jeg er mest glad for, eller som andre var mest glade for er billedet af Regentparret i min brors galleri.


Author: Jens Stolt


Frank Joe
#3

Commented 01/02-2014 at 14:01 by Frank Joe

Det er også lidt af et scoop, Jens - og et godt billede, der måske skulle have haft noget opblødningslys fra højre?. Det sælger godt?


Jens Stolt
#4

Commented 01/02-2014 at 14:37 by Jens Stolt

Nej, det sælger ikke. Og jeg markedsfører det heller ikke meget.


Lars Andersen
#5

Commented 01/02-2014 at 15:04 by Lars Andersen

Jeg har en del billeder fra 2013. Men det her er en af dem jeg er glad for, taget ved Mien Sjön, Småland, Sverige. d. 20 Maj 2013.

Author: Lars Andersen


John Strange Petersen
#6

Commented 01/02-2014 at 16:14 by John Strange Petersen

Denne her er nok den, jeg er mest glad for i 2013. Det var nemlig første gang, jeg så sådan et kræ. Melby Overdrev, 4. maj. Macrotræf.

Author: John Strange Petersen


Frank Joe
#7

Commented 01/02-2014 at 16:43 by Frank Joe

#5 - en sinapis?
#6 - ja, pavoniaen er skøn, og sikke hunnerne kan trække hanner til. Forøvrigt i familie med tau'en en anden skønhed.


Frank Joe
#8

Commented 01/02-2014 at 16:46 by Frank Joe

Mit årsbedste er ikke et naturbillede, men en lille charmerende indianerpige, der tryllebandt selskabet i en ½ time med hendes leg med hønseriet

Author: Frank Joe


Carsten Siems
#9

Commented 01/02-2014 at 17:05 by Carsten Siems

God idé med denne tråd.
Jeg har for nyligt uploadet et billede af en stillits, der lander på en kartebolle - et billede jeg er ret glad for, men hvis vi skal snakke oplevelser, så må det alligevel være den kolde dag i marts, da der pludselig sad en natugle i min have for at spise af den fasan, der var bestemt til musvågen. Det var en stor overraskelse....

Author: Carsten Siems


Jens Stolt
#10

Commented 01/02-2014 at 17:12 by Jens Stolt

oh,
Jeg regner med at du bruger trafikdræbte fasaner.
MEN det er altså ikke smart and skabe billeder af rovfugle og ugler, der spiser fasaner.

Jo, vist gør de, men ikke ret tit i naturen. Men det er ikke det, det handler om, men at sådanne billeder kan får "nogen" til at tro at ugler er skadelige for fasaner.
Brug mus, helst trafikdræbte i stedet.Carsten Siems
#11

Commented 01/02-2014 at 19:12 by Carsten Siems

Jens - det er en jæger-skudt fasan.
Men diskussionen hører til i en anden slags tråd end "Mit favoritskud/oplevelse", synes jeg.
Sidste år havde jeg en lang tråd, om at fodre musvåger, og der var der også indlæg om foderets art......


#12

Commented
01/02-2014 at 19:46 by
deleted profil
Det bedste skud... det er i grunden ret svært for hvad er egentlig parametret for "det bedste". jeg har valgt at lade det være det billede der giver mig de bedste minder om fotoåret 2013. Der bliver det Bekkasinen idet den billedserie minder mig om nogle fantastiske morgener ved Roskildefjord, som jeg glæder mig uendeligt meget til endnu flere af. Billedet minder mig også om hvor god en disponering det var at være omstændig med camouflage, stedkendskab og tålmodighed...

Author: Christian l. Eilers


Jens Stolt
#13

Commented 01/02-2014 at 20:02 by Jens Stolt

Carsten, jeg er slet ikke efter dig.
Jeg viser bare en vinkel. Bare et notat til orientering, jeg er ikke ude på at starte nogen diskussion.Carsten Siems
#14

Commented 01/02-2014 at 23:52 by Carsten Siems

# Jens - det er ok, jeg var bare nervøs for at denne udmærkede tråd ville blive afsporet.


Peter Borch
#15

Commented 01/03-2014 at 09:12 by Peter Borch

Ved dette bilede lå jeg i skjul i 2 timer i 35g. varme på Mallorca i sumpområdet l.Albufera. hvor fuglen var for langt væk og der var strå i vejen hele tiden, så det blev kun til skodbilleder. Da jeg jeg opgav og cyklede en tur i området stoppede jeg ved et lille vandløb, og miraklet skete, fuglen kom frem nogle meter fra mig

Author: Peter Borch


Frank Joe
#16

Commented 01/03-2014 at 13:35 by Frank Joe

Det er jo tit oplevelsen og indsatsen bag et billede, der gør det til ens favorit.Lars Andersen
#17

Commented 01/03-2014 at 14:59 by Lars Andersen

Det har du fuldstændig ret i Frank. Om det så er på en aftentur der hvor man bor, eller på vandretur langt ude i fjeldet.
P.S. det er en Enghvidvinge, Leptidea juvernica hun som jeg viser i mit #5 indlæg


LeifB
#18

Commented 01/03-2014 at 15:22 by LeifB

Sjov idé med sådan en tråd!

Min største naturoplevelse i 2013 kom på vej hjem fra en dejlig makrofotografweekend på Molslaboratoriet. Efter at have fotograferet i nærheden af færgelejet søndag eftermiddag ville jeg skifte til nogle bukser uden grønne knæ, inden jeg skulle med færgen. Jeg holdt derfor ind ved et helt tilfældigt buskads og smed fotobukserne. Da jeg stod der i underbukser, hørte jeg nogle lave skrig. Jeg blev naturligvis både temmelig forskrækket og temmelig flov. Efter at have fået bukserne på igen i en fart, måtte jeg have tilfredstillet min nysgerrighed, så jeg bøjede nogle grene til side og fik øje på et par søde ræveunger, der havde alt for travlt med at nyde deres leg til at opdage mig. Forsigtigt hentede jeg kameraet i bilen, og det lykkedes heldigvis at få et par hurtige billeder, inden lukkerlyden afslørede mig, og ungerne forsvandt ned i hulen. - Det er da heldigt, at man stadig er en smule forfængelig


Author: LeifB


LeifB
#19

Commented 01/03-2014 at 15:28 by LeifB

Årets billede hvad anerkendelse angår er derimod dette stemningsbillede af en skovsø i morgentåge. Jeg har uploadet billedet flere steder og fået overvældende mange positive tilbagemeldinger. - Jeg forsøger stadig at tage alle roserne med store skovlfulde salt

Author: LeifB


Finn Jensen
#20

Commented 01/03-2014 at 21:14 by Finn Jensen

Ja hvis jeg skal vælge...så må det nok blive høgeuglen fra Hareskoven der sluttede året flot af. Og som sidegevinst kan man mødes man med andre fotografer og naturfolk og få en fælles oplevelse.

Men det er svært.

Lærkefalke i efteråret i Sverige er et andet bud: Eller en den 14. april hvor rovfugletrækket pludselig eksploderede med et konstant og voldsomt træk henover eftermiddagen i Nordsjælland. Våger,høge, falke, fiskeørne, rød og sort glente. Ligemeget hvor man kiggede hen var der rovfugle i luften.

Men jeg må jo heller ikke glemme isfuglene ved Rådvad, Borrebymose eller korsnæbbene ved Melby.

Nå, når jeg har valgt dette billede er det ikke på grund af det tekniske setup tværtom. Men på en eller anden måde er billedet i mine øjne spændende. Bøddel og offer. Ansigtsudtryk er udtalte. Er musen død? Eller ved den at den skal dø? Naturen, upoleret men alligevel med en vis æstetik selv i de barskeste øjeblikke.


Author: Finn Jensen


Lars Andersen
#21

Commented 01/03-2014 at 21:20 by Lars Andersen

Fantastisk med musen udtryk som er lige til en horrorfilm.


Kim Petersen
#22

Commented 01/04-2014 at 01:09 by Kim Petersen

Jeg har også et par billeder fra 2013, som jeg sætter stor pris på. Det er ikke de bedste billeder, set ud fra billedmæssige og fotografiske kvaliteter, men de har andre kvaliteter at byde på.

Det første billede stammer fra en billedserie jeg tog af Engsnarren. Jeg interesserer mig ikke specielt meget for fugle, men denne her har en særlig historie.

Det startede faktisk som en underlig lyd, fra haven en nat jeg havde sat lys for natsommerfugle. Jeg kunne ikke finde ud af hvor lyden kom fra, og den stoppede da jeg gik efter den, men jeg troede den kom fra et insekt. Jeg prøvede at søge hjælp på Fugle-og-Natur
http://www.fugleognatur.d..., men der gik et par dage inden jeg fik opklaret sagen - det var en Engsnarre !.
Et par dage senere da jeg igen så på natsommerfugle, var lyden der igen, Jeg besluttede at prøve at liste mig ind på fuglen for at se den, og efter et par forsøg lykkedes det. Så besluttede jeg, at jeg ville forsøge at fotografere fuglen. Jeg indstillede kameraet på forhånd, jeg havde observeret, at den ikke blev skræmt af lyset fra lommelygten, så jeg sneg mig lydløst ind på fuglen indtil jeg var ca 2 meter fra den, og tog et billede, det lod ikke til at den blev skræmt af blitzen, så det blev til et par billeder. Billederne blev ikke helt gode, så jeg prøvede et par dage senere igen, og der lykkedes det lidt bedre. Jeg stod helt stille og lydløst ca 2 meter fra fugle i et kvarters tid, gemt bag lyset fra lommelygten, og tog en lille billedserie med en 60 mm canon makrolinse.
Sådan skal den fugl fotograferes


Author: Kim Petersen


Jens Stolt
#23

Commented 01/04-2014 at 01:45 by Jens Stolt

Sjov historie, Kim.
Jeg kikkede lige om jeg havde noget, og sørme, jeg klækkede jo svalehaler i maj, så sådan en må vi da have med.


Author: Jens Stolt


Kim Petersen
#24

Commented 01/04-2014 at 01:49 by Kim Petersen

Et andet billede som jeg godt kan lide er et billede af Tømmermand billen, som puppe.

Jeg har i et par år taget billeder af Tømmermand billen på Melby Overdrev om foråret, så jeg er bekendt med billen. Da jeg var der i august i et andet ærinde, fandt jeg den igen ved et tilfælde. Jeg sad på en afsavet fyrregren, og da jeg tilfældigt pillede et stykke løst bark af grenen opdagede jeg billepupperne med den lange antenner, som jeg straks vidste måtte være Tømmermand biller. Men sådan havde jeg aldrig set dem før.

Forøvrigt glæder jeg mig allerede til maj måned til en tur til Melby Overdrev. Med de vinterstorme vi har haft og de af den årsag mange væltede og knækkede fyrretræer på lokaliteten, må det blive et rigtig godt billeår i 2014.
Så mon ikke der er basis for en fællestur til Melby Overdrev igen i 2014 ?


Author: Kim Petersen


Jens Stolt
#25

Commented 01/04-2014 at 01:59 by Jens Stolt

jo jo, det plejer Lars at ordne.Jens Stolt
#26

Commented 01/04-2014 at 02:01 by Jens Stolt

det er da forøvrigt utroligt som den har arrangeret sig med antennerne. Jeg tror ikke der findes ret mange billeder af den i puppestadiet.


Erni Boesen
#27

Commented 01/04-2014 at 11:26 by Erni Boesen

Et af de billeder jeg er mest glad for i året der gik, er dette billede af vinbjergsnegle i parring. Jeg var i haven for at slå græs da jeg så disse to sål mod sål stå og "kysse".
Det synes jeg skulle fotograferes og mens jeg lagde mig i stilling for at tage det perfekte billede begyndte der at poppe ting og sager ud på siden af hovederne...Det er første gang jeg har set en snegleparring, så det var en spændende oplevelse

Author: Erni Boesen


Erni Boesen
#28

Commented 01/04-2014 at 11:42 by Erni Boesen

jeg har faktisk flere billeder, men i får lige et mere som jeg er glad for.
Billedet er taget inde og da jeg ikke har råd til dyre blitz forsøgte jeg mig med arbejdslamper

Author: Erni Boesen


Frank Overgaard Nielsen
#29

Commented 01/27-2014 at 21:42 by Frank Overgaard Nielsen

Fin næve i vandet det ser ud til at fungere med arbejdslamper, men det er da godt nok svært at vælge sin egen favorit jeg var dog glad for omsider at møde den legendariske Tømmermand på macro træffet

Author: Frank Overgaard Nielsen


Frank Overgaard Nielsen
#30

Commented 01/27-2014 at 21:48 by Frank Overgaard Nielsen

Under en tur i småland og omegn i starten af juni blev det besluttet at give Aboda Klint en chance jeg havde ikke været der før og ventede mig egentlig ikke det store men det viste sig at være et flot sted og vejret var rigtigt godt

Author: Frank Overgaard Nielsen


Frank Overgaard Nielsen
#31

Commented 01/27-2014 at 21:51 by Frank Overgaard Nielsen

og jo mindsanten om der ikke 5 min efter vi var hoppet ud af bilen kom 2 Svalehaler sejlende op ad vejen og begyndte at fouragere i Tjærenellikerne lige neden under tårnet!

Author: Frank Overgaard Nielsen


Erni Boesen
#32

Commented 01/30-2014 at 09:34 by Erni Boesen

Tak Frank . Jeg er imponeret over længden af følehornene på din tømmermand....kan sådan en bandit flyve?.

Sjovt at se puppen som Kim har taget, hvordan følehornene er viklet.

Musen på Finn's høgeuglebillede ser ud som om den har fået sit livs chok...hvilket den jo også har


Henrik
#33

Commented 01/30-2014 at 18:00 by Henrik

Mit bedste makroskud i 2013 må være den blåvingede pragtvandnymfe jeg skød i Småland.
Vejret viste sig ellers fra sin skumle side med gråvejr, regn og blæst men ind i mellem trængte solen igennem og så gik den vilde jagt

Author: Henrik


Erni Boesen
#34

Commented 01/30-2014 at 18:41 by Erni Boesen

Det er også et meget smukt dyr Henrik....jeg har kun været på skudhold af sådan en een gangFrank Overgaard Nielsen
#35

Commented 01/30-2014 at 21:58 by Frank Overgaard Nielsen

#32 jo da, de flyver vist fint, bare se Steen Drozd flotte foto!

http://www.naturephotos.d...


Erni Boesen
#36

Commented 01/30-2014 at 22:28 by Erni Boesen

Jamen det er jo fuldstændig utroligt at de kan...det er vist med at holde "tungen lige i munden"


Siteadministrator
#37

Commented 04/08-2014 at 11:48 by Siteadministrator

Det blev jo en tråd med utrolig mange fine billeder og ikke mindst fortællinger.


Ole Andersen
#38

Commented 04/08-2014 at 12:23 by Ole Andersen

Fra en god dag i skoven. Jeg fik ideen til det færdige billede ved at se krabbeedderkoppen vente på bytte. Hvis nu noget dukker op indenfor rækkevidde og flyver i dødens greb..?
Det handlede om at mobilisere samme tålmodighed som edderkoppen. På et tidspunkt var der god trafik af langhornsmøl, så var det bare om at skyde....

Author: Ole AndersenYou must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker