Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Debate the site

Galleri Kategori og Genre ikke entydige..

05/04-2012 at 19:20

Jørgen Skantse Jørgen Skantse writes::  Har oploadet et billede af en gråspurv som sidder på en gren jeg har anbragt i min have fordi jeg ingen træer har.

Hører det så til genren kontrolleret miljø ?

På den anden side kan det også siges at høre til dokumentar da teksten der udelukkende handler om billedbehandling ?

Jeg kan ikke blive klog på om det var tanken at det skal opfattes som en 2-dimensionel database med kategori (Fugl, insekt, landskab etc) på den ene led og optageform (natur, studie, kreativt etc) på den anden led ??

I så fald synes jeg "Menneske og natur" hører til ovre i første dimension.

Mulighederne i genre synes jeg er en forvirrende blanding af optagemiljø (Natur, kontrolleret-miljø, studie) og så graden af billedbehandling (Dokumentar, Kreativ).

Er der brug for en tredje Billedbehandlings dimension ??

Jens Stolt
#1

Commented 05/04-2012 at 22:16 by Jens Stolt

Vi har diskuteret det til vi var ved at blive vanvittige.

Det er meget svært at få hold på.
Men rigtigt, det skal netop opfattes som en 2 dimensionel database hvor billedet kvalificeres efter optageforhold, genrer og dernæst efter indhold.
Genrerne (optageformen) bevæger sig fra de mest originale til de mest manipulerede billeder: Fra in situ ude på heden, over forskellige grader af indgreb, til studiet og sammenstillinger.

Du har ret i at din gråspurv kan ses på flere måder, miljøet er jo kontrolleret, på den anden side kom den bare og satte sig.

En pointe er at man ikke skal rode ret meget med dyret, eller miljøet før man er ude på et sidespor mht om man fotograferer naturen. Hvis jeg flytter sommerfugle hen til en pænere blomst, skaber jeg måske en situation som aldrig kunne forekomme i naturen.
Fotografen tager selv stilling til hvordan han synes billederne skal placeres. Det er ingen konkurrence, det her, det er bare et middel til at kvalificere billederne yderligere, og... skabe åbenhed omkring optagemetoder.You must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2020 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker