Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos
Debate the site

Mulighed for fravalg af studieoptagelser

10/17-2011 at 19:41

Rune Bjerre Rune Bjerre writes::  Som det kan ses i referatet fra bestyrelsesmødet, er det nu muligt at fravælge studieoptagelser på forsiden.

De fravælges ved at gå ind under "Ret profil" og sætte flueben ud for: "Jeg ønsker ikke at se studieoptagelser på forsiden: - ving af for fravalg"

Denne mulighed virker selvfølgelig kun, hvis fotograferne markerer deres studieoptagelser, så derfor opfordrer vi alle til snarest at gennemgå deres billeder og markere det, hvis billedet er en studieoptagelse. Det gøres ved at gå ind under "Din side" og gå ind på de billeder der skal ændres herfra. Derefter klikkes "Ret billeddata" og så får man mulighed for at sætte flueben ved: "Er billedet en studieoptagelse: - ving af her hvis billedet er optaget i studie."


Søren Brøndum Christensen
#1

Commented 10/17-2011 at 23:31 by Søren Brøndum Christensen

Ja her er igen en tråd hvor jeg hellere må holde min mund!
Men nu får jeg da en mail hvis nogen tør tage bladet fra munden.Lars Søjberg Madsen
#2

Commented 10/18-2011 at 08:28 by Lars Søjberg Madsen

Hmm... jeg spekulerer på om mine løbebiller er studiefoto? De er fotograferet derude hvor billerne er fundet og er ikke blevet holdt i fangeskab men de er jo stadig placeret fordi de er fanget i faldfælder...Jan Fischer Rasmussen
#3

Commented 10/18-2011 at 09:11 by Jan Fischer Rasmussen

Jeg ville gerne kunne fravælge fugle, ikke fordi jeg ikke kan lide fuglebilleder (tager selv nogen ind i mellem og vil gerne se andres der langt bedre), men ikke hver gang, jeg er herinde, nogen gang er hele forsiden fuld af musvåger og andre trækkende rovfugle, alle andre billeder drukner

Andre vil sikkert kun se danske billeder, selv kunne jeg også godt tænke mig at kunne vælg kun ikke-danske.....


Aynia Brennan
#4

Commented 10/18-2011 at 09:41 by Aynia Brennan

#2
Jeg vil gerne vide om et billede bliver taget i et kontrolleret miljø!

Man kan se det med studio fotos, men der er mange andre billeder som vi siger "Wow" til, fordi vi tror at fotograferne har specielle talenter. ... men de har bare hemmelige (eller ikke så hemmelige) tricks. Det gælder for stacking, akvarium, remote triggers, bestikkelse (fodre dyrene eller fuglene med eller uden en guide), flytning fra et "ufotogent" sted, fængeskab osv ...

Listen er endeløs! Jeg vil gerne vide rigtig meget om et billede men jeg ikke ville fravælge dem.(Jeg synes at det er lidt barnligt!)


Jack Jessen
#5

Commented 10/18-2011 at 12:18 by Jack Jessen

Kan kun være enig med dig Aynia, men at få folk til at fortælle om deres små tricks er utopi at tro vil ske. Og det vil aldrig ske her på siden. Næææ nej man holder kortene tæt nettop for at få WOOW efekten. Noget jeg har været modstander af i mange år, men aldrig har fundet løsningen på at få udryddet..


Jan Fischer Rasmussen
#6

Commented 10/18-2011 at 12:27 by Jan Fischer Rasmussen

Aynia: Jeg vil jo bestemt heller ikke fravælge fugle generelt eller danske billeder på permanent basis, bare nogen gange hvor jeg trænger til at se noget andet


Aynia Brennan
#7

Commented 10/18-2011 at 13:12 by Aynia Brennan

Jan, det ved jeg godt! (at du ikke vil fravælge ting) Det bare iden at der er nogle som vil fravælge fotos at de ikke er enig med!! Det er lidt barnligt!

We can't please all of the people all of the time!

Jack.... mener du at vi har nogle egoistiske fotografer på siden, som ikke vil dele deres tricks!!!!?????!!!???!! :)

Søren Brøndum Christensen
#8

Commented 10/19-2011 at 02:17 by Søren Brøndum Christensen

#5 Det var da en rigtig spændende idé du fik der Jack ))

Med al den snak og krumspring der har været for at hæve kvaliteten af billederne her på sitet, kan jeg da ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at nogen ville afslå at fortælle hvordan et mesterværk er blevet til. Både i optagelse og efterbehandling.

Jeg synes da du skal udvælge et eller flere billeder med den nævnte woow effekt og bede vedkommende fotograf skrive en tråd om hvordan netop dette og hint billede er blevet til!

Er du heldig at ramme en eller flere af de kvalitetsbevidste, så må vedkomemnde da være jublende henrykt for at lære os andre noget og dermed give sitet et løft.

Jeg glæder mig allerede til at kunne forbedre mine billeder.

Skriv gerne her hvilke billeder du har valgt.


Siteadministrator
#9

Commented 10/19-2011 at 14:22 by Siteadministrator

#1 - mærkelig melding du kommer ud med der, Søren. Du har åbenbart en mening du ikke vil ud med/tør fremlægge. Men vælger at lurepasse til andre skriver, hvad du mener.
Jeg forstår det ikke. Er det pga. os i bestyrelsen eller medlemsskaren, du holder dig tilbage. Jeg mener i hvert fald ikke at vi er så frygtindgydende eller ... http://www.naturephotos.d...


Søren Brøndum Christensen
#10

Commented 10/19-2011 at 16:00 by Søren Brøndum Christensen

Det ved jeg nu ikke Frank Joe. Når man nu ikke er så velformuleret og diplomatisk som andre, er det somme tider klogt at afvente andres reaktioner. Jeg var nok kommet til at mene noget om den svampestuvning som bestyrelsen måske havde indtaget inden man vedtog at tilgodese folk med fortrængninger.

På den anden side burde jeg nok juble: Jeg plejer at sige, at jeg er god til fortrængninger.

Tænk hvis der på tv var et felt man kunne vinge af, så man slap for visse politikere, partier og ikke mindst ord/indhold med finanskrise. Tænk også hvis man kunne vinge af hvad andre skal se. En tur ned af strøget med konen, hvor man lige vinger af at skobutikker, tøjbutikker og guldsmedes ruder fremstår koksgrå. Det ville ligefrem gøre turen til en fornøjelse ! En dejlig verden !

Er meldingen nu så mærkelig?
Så slap jeg også lige for at kaste et ! ind, hvis jeg ville se svarene i stilhed

Jeg ville nok også have meddelt at jeg ingen planer har om at vinge tidligere eller kommende billeder af med noget som helst...

Jeg synes i stedet man skulle bruge krudtet på Jacks forslag, Øh nå ja, mit forslag for at hæve kvaliteten ved at lære fra sig !

Mvh Søren C


Siteadministrator
#11

Commented 10/19-2011 at 17:23 by Siteadministrator

Svampene skal du ikke være urolig for. Vi er alle hærdet udi det hallucinogene af forskellig afskygning
Afvingning er du selv herre over.

Har du gode forslag til, hvordan Jacks, Øh nå ja, dit forslag skulle gennemtvinges?


Frank Overgaard Nielsen
#12

Commented 10/19-2011 at 18:11 by Frank Overgaard Nielsen

Hele ideen om at kunne fravælge nogen fordi man heller vil se nogen andre er nok ikke fremmende for fælleskabet på siden og som anført kan man jo opstille lige så mange kriterier som der er medlemmer/brugere.
Med hensyn til tips og tricks er de fleste jo nok beskrevet i de fotobøger m.m. der er udkommet de sidste 50år der er nok ikke så meget nyt under solen, det personlige touch kan jo nok ikke fås som opskrift men kun trænes/læres af en selv.
Studie afkrydsnigen kan man vel leve med selv om den efter min menig er unødvendig, f.eks slæber man jo reflektor,læskærm,softboks,flash,stativ m.m med i felten.. studie?


Søren Brøndum Christensen
#13

Commented 10/19-2011 at 20:21 by Søren Brøndum Christensen

#11: Gennemtvinges skal det bestemt ikke. Jeg vil da mene, at de der synes at overliggeren skal hæves, har en interesse i at bibringe vi andre noget lærdom, der kan hæve vores billeder. Sådan helt frivilligt

Man kunne vel se hvilke billeder der har fået flest thumbs up og anmode fotografen om at fortælle hvordan billedet er blevet til.

Jeg må give Jack lidt ret med disse woow billeder.

Der er nu sket meget de sidste 50 år
Jeg synes da det er interessant om de forskellige fotografer bruger pre-sharpen eller ej - High-pass eller usm osv. Curves - ja der er mange muligheder.


#14

Commented
10/19-2011 at 20:39 by
deleted profil
Et eller andet sted, så syntes jeg, at skoene herinde er lidt små?

Men OK, jeg finder så også at sitt på sæt og vis er blevet udvandet lidt, idet det ikke er samme kvalitet, der søges/leveres som i begyndelsen.

Men det er jo så bare min mening og den er jo ikke nødvendigvis rigtig?

Personligt, så så jeg gerne at der var flere der fortæller om deres billeder, F.eks om de er taget på en safari, eller hos en der sejler ud med båd og fodrer havørne, ikke fordi det er noget odiøst, men sværhedsgraden er måske ikke så høj?
Samme med billeder i dyrehaver, uanset størrelsen, dyrene har mistet deres naturlige adfærd.

Jeg er klar over og har selv brugt det, nemlig at lave foderpladser til fugle, så det er svært.

Men det jeg mener er jo, at vi skal være åbne om det, og give tips videre.

Alle billeder er jo manipulerede når vi trykker på knappen


Aynia Brennan
#15

Commented 10/19-2011 at 20:52 by Aynia Brennan

#14
Alle billeder er jo manipulerede når vi trykker på knappen

Du har ret!!!

Isn't that the truth!!!!!!!!????!!!!#16

Commented
10/19-2011 at 20:57 by
deleted profil
#15

JOW, det er sandheden

Du har jo valgt et udsnit af virkeligheden, så derfor


Rune Bjerre
#17

Commented 10/19-2011 at 22:57 by Rune Bjerre

Det er blevet nævnt af flere, at man ligeså godt kunne have valgt at kunne fravælge andre typer af billeder. Vi diskuterede da også dyrehavebilleder, brug af lokkemad, skjul, makrobilleder, fugle, etc. ligesåvel som om muligheden overhovedet skulle være der, på bestyrelsesmødet. Netop studiebillederne er efterhånden mange gange blevet kritiseret/diskuteret mange gange her på siden og det er disse diskussioner, der ligger til grund for valget. Efter min personlige mening kan det også forsvares at skellet er lagt netop der i og med at det ved nogle af studiebillederne ses meget tydeligt, at det ikke er billeder fra naturen. Hvor mange der så vælger at bruge den nye mulighed er jo interessant.


Bortset fra det. Jeg tror i har gang i en god og meget vigtig diskussion om det at kunne lære af hinanden. Det er ufatteligt vigtigt og en overordentlig stor del af sidens berettigelse overhovedet. Men en ting undrer mig - hvorfor skulle det være så umuligt at folk vil ud med deres "hemmelige" tricks? Som Jack siger i #5:

"...men at få folk til at fortælle om deres små tricks er utopi at tro vil ske. Og det vil aldrig ske her på siden. Næææ nej man holder kortene tæt nettop for at få WOOW efekten..."

Det forstår jeg ganske enkelt ikke - efter min mening ser vi det modsatte stort set dagligt her på siden. Dog kunne vi godt bruge flere forklaringer under billedbeskrivelser, men man kan da altid spørge - og jeg kan ikke huske nogen der har afvist at svare. Kan I?


Søren Brøndum Christensen
#18

Commented 10/19-2011 at 23:50 by Søren Brøndum Christensen

Hvordan definerer man studiebilleder?

Natsomemrfugle fanget med lys og sukkerlokning og sat over på en plante eller et stykke træ ?
Hugorme fanget og lagt et "fotogent" sted ?
Fugle fotograferet fra skjul og lokket til med foder ?
Ja you name it - der findes mange eksempler


Martin Bjerg
#19

Commented 10/20-2011 at 08:28 by Martin Bjerg

Hvis nogle brugere havde haft lidt mindre travlt med at hidse sig op og provokere, når der var et eller andet, der ikke passede i deres "verdensopfattelse" af, hvad et naturbillede i deres opfattelse er, hver gang et enkelt billede ramte lidt ved siden af, havde bestyrelsen nok ikke været nødt til at overveje disse nogle brugeres "krav" og gøre sig besværet med at opfinde et studie-fotos-nej-tak-flueben for at gøre alle deres brugere glade. Og ja jeg vil da så gerne have et fugle-nej-tak-flueben, da langt de fleste af de billeder er langt mere ordinære og kedelige, set i mine øjne, end studiebillederne. Og så synes jeg landskabsbilleder er lidt kedelige, så måske en knap, Og en knap til at sortere folk, der uploader badstyle provobilleder, fra. Og måske en knap til. Tænk hvor kedelig ens forside bliver, når man har fluebenet alt andet fra end sine egne billeder?

Og studiebilleder skal da defineres ret præcist for at undgå endnu mere kævl, når nogle kan påpege lidt "studie"-touch i deres egen definition, og uploader et provobilede for at påpege deres synspunkt.

Nå hygge og lad os komme ud i naturens store studie.


Siteadministrator
#20

Commented 10/20-2011 at 09:10 by Siteadministrator

#19 - du siger - igen - en masse fornuftigt.
Måske vi skulle lave mulighed for fravalg af fotografer. Og så under hver enkelt profil fremvise en sammentælling af fravalg af denne profil. Det kunne være sjovt.

Seriøst har jeg nu givet op. Min plads i bestyrelsen stilles til rådighed ved den kommende generalforsamling.


Martin Bjerg
#21

Commented 10/20-2011 at 09:15 by Martin Bjerg

Og ja kvaliteten på billederne..... den er jo lidt svær.
Her lidt løst til diskussion;
Gode billeder er en subjektiv sag.
Gode billeder er en objektiv sag.
God teknik gør det ikke alene.
God teknik gør det alene.
Vi er primært et Photosite. Naturen kommer i anden række.
Vi er primært at Nature-site. Fotoet kommer i anden række.
Billeder af fugl på kvist og sommerfugl på blomst er kedelige, lige meget hvor teknisk godt de er udført.
Svære billeder er gode billeder.
Man kan kun uploade billeder, hvis man skriver mindst 100 (200) anslag tekst i tekstfeltet, da et forklaret/ beskrevet billede er bedre end et ubeskrevet/ uforklaret.
Sjældne arter er bedre end almindelige og kan uploades i dårligere kvalitet.
Støj er godt i nogle tilfælde.
Støj er altid dårligt.
Upload af billeder af arter, kun fordi arten ikke var i Galleriet i forvejen, og ikke fordi billedet er "godt", bør undgås.
Det er vigtigt at have billeder af så mange arter som muligt, så mindre teknisk gode uploads er ok.
Vi er primært et Photosite. Naturen kommer i anden række.
Vi er primært at Nature-site. Fotoet kommer i anden række.

Og lidt mere til studie-fluebens og diverse diskussionen;
Ingen jeg-vil-ikke-se-dit-eller-dat-billeder-flueben behøves.
Vi har for mange kategorier at uploade i.
Vi har for få kategorier at uploade i.
Studiebilleder viser naturen ligeså godt som andre billeder.
Rigtig små dyr kan kun fotograferes i studie.
Der er masser af danske dyr og planter, som kun findes i samspil med mennesket eller menneskelige aktiviteter, og som bør illustreres sammen med mennesket og i menneskeskabte omgivelser.
Der findes ikke vild uberørt natur i Danmark i betydningen "uberørt" af mennesker, så hvis vi hardliner totalt, kan vi ikke uploade noget som helst.
Alle vores billeder er "arrangeret" til en vis grad, så studie-knappen er ubrugelig, da den så ville frasortere alt.
Man kan jo bare finde sig et andet site at uploade på, hvis ikke man synes, det her passer ens "temperament".
Vi skal have en jury til at godkende billeder, inden de vises, efter strenge lange regler.
Naturephotos er for meget et hyggeprojekt.
Naturephotos er lige præcist personligt og hyggeligt nok.
Bestyrelsen er træls, fordi den bestemmer.
Bestyrelsen burde bestemme mere.
Det er sjovere at brokke sig end at tage billeder og uploade.
Det er sjovere at at tage billeder og uploade end at brokke sig.
Bestyrelsen bør ekskludere brugere/ medlemmer, der provokerer alt for meget.
Bestyrelsen bør præmiere brugere/ medlemmer, der provokerer alt for meget, da de holder siden i live og udvikler den.
Vi er primært et Photosite. Naturen kommer i anden række.
Vi er primært at Nature-site. Fotoet kommer i anden række.
............................

Hygge nu skal jeg ud i solen.


Martin Bjerg
#22

Commented 10/20-2011 at 09:18 by Martin Bjerg

Og tak FJ. Men det er jo nok også ret subjektivt det med fornuftigt.
Bliv du bare i bestyrelsen. Folk der brokker sig rigtig meget gider alligevel ikke sidde der, for så skal de lige pludselig til at stille andre end sig selv tilpas.


#23

Commented
10/20-2011 at 11:06 by
deleted profil
#21 og #22

Jeg kan ikke klare det, du er nødt til at komme til Holstebro, med en flaske medicin, har latterkrampe:0))


Jens Stolt
#24

Commented 10/21-2011 at 11:54 by Jens Stolt

Du er sgu god Martin!


Margaretha Liebmann
#25

Commented 10/21-2011 at 12:00 by Margaretha Liebmann

Martin "Dan Turell" Bjerg!
Takker, dit indlæg var hele årskontingentet værd!


#26

Commented 10/21-2011 at 12:34 by Niels Nielsen

VI VIL HA' MARTIN TIL BRANDMAJOR - VI VIL HA' MARTIN TIL BRANDMAJOR - VI VIL ..........!

Og i bestyrelsen!!!


Martin Bjerg
#27

Commented 10/21-2011 at 13:41 by Martin Bjerg

Rolig så. Det kan jo være, jeg mente noget af det. Eller måske er det bare noget spin-agtigt trojansk hest, for at få indført mine netfugl-tilbøjeligheder på NP.


Siteadministrator
#28

Commented 10/21-2011 at 13:49 by Siteadministrator

)

Jeg vil lige minde alle om hvorfor tick-boksen til studieoptagelser overhovedet kom på tale http://www.naturephotos.d.... Det er sgu' lidt tungt at genlæse så lange, gamle trådeYou must log in to write commentsTo the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2020 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker