Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Common Kingfisher, Alcedo atthis See more pictures of the species
Click on image to see it fullsized
Isfugl i vintersol Isfugl Alcedo atthis
Data: Canon 1dx, 800mm - 5,6, 1/1250 sec, ISO640
Filesize unknown!

Extras
1. xtra upload
2. xtra upload
3. xtra upload

Captured
on 01/07-2018
Skåne
Author: Dorte Bech Pedersen
Uploaded
01/14-2018
See more pictures by Dorte Bech Pedersen
Categori: Documentary
Description:
Fotograferer stort set hver uge. Arbejder hårdt på at få gode billeder med hjem, men bliver ofte i tvivl om eksponering og efterbearbejdning i Lightroom er optimal. Vil ganske enkelt gerne have lidt sparring herindefra.

Kurt H. Hansen
#1

Comment
01/14-2018
21:49 by
Kurt H. Hansen
Tillykke med du fik en isfugl på kortet. Optagelse i denne situation vil det være godt med 1 punkt fokus på
hovedet. Og det er som regel gavnligt at tilføre lidt skarphed i efterbehandlingen. Du er jo godt på vej...

Carl Ammitzbo
#2

Comment
01/14-2018
22:35 by
Carl Ammitzbo
Et dejligt billede. Flotte farver og en rigtig god baggrund. Jeg ville overveje at beskære det lidt i bunden, så der kun er en enkelt gren, der stikker op igennem bunden og så ville jeg skære en lille smule af venstre side, således at det uskarpe sted i forgrunden, hvor 4 grene mødes, netop ikke kan ses. Hvis du har mere af den fine baggrund til højre, ville jeg måske ta' lidt mere med der.
Dit billede er kæmpestort. Jeg ville prøve at eksportere det i Lightroom med 1000 pixels på den lange led og vælge High som Amount i "Sharpen for screen".


Dorte Bech Pedersen
#3

Comment
01/15-2018
18:04 by
Dorte Bech Pedersen
Tak for konstruktiv kritik. Jeg vil endnu engang kaste mig over Canons bibel vedr. fokuspunkter. jeg er dog blevet nysgerrig Kurt, hvad er det du ser som jeg ikke kan se. Hvis du har tid, må du meget gerne fortælle havd der fik dig til at nævne 1 punkt fokus? For at lære skal man jo forstå. Det er bevidst at jeg ikke har beskåret billedet mere Carl, jeg synes at sivet i baggrunden skaber ekstra dybde. Det er dog muligt at jeg tager fejl. Jeg vil teste lidt igen i Lightroom også mht til eksport derfra. Endnu engang tak.

Mads Syndergaard
#4

Comment
01/15-2018
18:56 by
Mads Syndergaard
Hej Dorte, måske jeg kan svare for Kurt, måske han kommer med flere kommentarer senere; den er tilsyneladende mere skarp på ryggen end på øjet (som SKAL være skarpt hvis det skal virke 100% med fuglefoto), og det kan tyde på at du har fået fokus dér (på ryggen) istedet for på øjet. Tricket er at bruge fokusindstillingen one-shot og så bare ét aktivt fokuspunkt, og være 100% nøjagtig med at placere dette på øjet.
Canon tilbyder to forskellige ét-punkts fokusløsninger, den første har en lille firkant inden i den lidt større firkant, det skal angiveligt betyde ENDNU mere præcist lillebitte punkt - den synes jeg ikke er så god at bruge. Så jeg ville bruge nummer to i rækkefølgen når du bladrer gennem fokuspunkt-menuen, det er den hvor kun ét fokuspunkt er aktivt, men der er ikke noget inden i punktet når du kigger på det gennem søgeren.
Hvis den pludselig letter og flyver sin vej skal du jo så være hurtig til at skifte til AI Servo og lidt flere punkter - det kan du lægge ind i langefingerknappen på kameraets forside, i højre side, sådan at når du holder den inde så skifter du til AI Servo og f.eks. 9 punkter så længe knappen er aktiv.
Håber det er klart, ellers må du spørge igen,

Kurt H. Hansen
#5

Comment
01/15-2018
19:22 by
Kurt H. Hansen
Mads har svaret på det jeg mente Dorte - bedre end jeg kunne der er NIKON mand. Jeg kendte f.eks. ikke der på Canon kan komme en lille firkant inde i den egentlige firkant ved one-shot. Jeg har en Isfugl liggende i mit album hvis du klikker på mit navn. Men er enig i engang imellem er det godt at spørge for at komme videre...

Kurt H. Hansen
#6

Comment
01/15-2018
19:32 by
Kurt H. Hansen
Glemte lige, at er du ude på 800 mm kræver det lidt hurtigere tid håndholdt - og bedst stativ ved 1250 sek. lukkehastighed ved optagelsen.

Carl Ammitzbo
#7

Comment
01/16-2018
09:46 by
Carl Ammitzbo
Dorte, jeg er helt enig med dig i, at sivet i baggrunden skal bevares. Jeg taler kun for (udover at skære en lille bitte smule af venstre side) at skære en lille smule af bunden, sådan at man lige nøjagtigt ikke kan se de to næsten lodrette kviste, der stikker op af bunden til højre for den længere næsten lodrette kvist, som hvis den blev forlænget, ville ramme isfuglen.
Jeg vil også gerne præcisere, at mit input vedr. eksport fra Lightroom ikke blot var en måde at få billedet mindre på, men også at få det til at fremstå skarpere.Dorte Bech Pedersen
#8

Comment
01/16-2018
20:57 by
Dorte Bech Pedersen
Så har jeg været en tur i Lightroom igen, og uploadet en x-tra. Jeg havde heldigvis en hel serie at tage fra. Det viste sig faktisk at jeg havde taget en forkert fil i første forsøg, da jeg skulle ændre størrelse på min originale fil, men pyt nu med det, dettte har været vældigt lærerigt. Jeg har nu fjernet de 2 små grene og forsøgt at ændre filstørrelsen. Udskrevet med High i "Sharpen for screen" Fokuspunktet sidder i øjet, men ja jeg har fotograferet med 4 hjælpepunkter, og ja jeg kender funktionen med at kode en valgt knap til at ændre fra flere til ét fokuspunkt. Jeg er bare ikke særlig flink til at bruge den. Men det er jeg sikkert fremover. Objektivet var understøttet ved fotografering, men jeg tror der var en svag vind, der flyttede lidt på grene og fugl. Jeg håber jeg har "hørt ordentligt efter" alle gode råd, og at andet forsøg er bedre.

Mads Syndergaard
#9

Comment
01/16-2018
21:42 by
Mads Syndergaard
Det nye upload er fantastisk meget bedre, selvom det måske har fået lige i overkanten med sharpen-funktionen. Super at du får udbytte af udvekslingen

Kurt H. Hansen
#10

Comment
01/17-2018
18:40 by
Kurt H. Hansen
Fornemt skridt du har taget Dorte. Xtra Upload har tydelige forbedringer

Dorte Bech Pedersen
#11

Comment
01/17-2018
19:55 by
Dorte Bech Pedersen
Tak Kurt og Mads og jeg vil kigge nærmere på funktionen "Sharpen for screen" Og tak igen til alle for gode kommentarer der gør, at jeg ser på eget billede med nye øjne.

Carl Ammitzbo
#12

Comment
01/18-2018
09:00 by
Carl Ammitzbo
Jeg synes også, at billedet blev en del bedre - og jeg synes faktisk, at det er ok skarpt, når man tager det relativt skarpe lys i betragtning.
Billedet er fortsat unødvendigt stort. Når jeg klikker på det, ser det ud til, at du har eksporteret billedet med 1000 pixels på den korte led. For at få glæde af det, skal beskueren have en unormal stor pc-skærm, så jeg tror, at billedet ville vinde yderligere ved at eksportere det med 1000 pixels på den lange led.
Hvilke værdier for amount, radius, detail og masking har du valgt for sharpen inde i Develop i Lightroom ?

Dorte Bech Pedersen
#13

Comment
01/18-2018
20:44 by
Dorte Bech Pedersen
Tak Carl. Jeg har arbejdet med billedet igen. Set et par tutorials på Youtube og har nu sat eksponeringen lidt ned, samt ændret sharpening fra 25-45 og masking fra 32-59 Jeg har bibeholdt radius og detail som de var på sidste billede, på 1.0 samt 25. Har uploadet en ny 2.x-tra upload. Og nu tror jeg søreme at antal pixels blev korrekt. Kommenter gerne, specielt på eksponeringen, er den bedre nu?

Carl Ammitzbo
#14

Comment
01/19-2018
19:54 by
Carl Ammitzbo
Jeg synes, at det er aldeles nydeligt og meget seværdigt dit 2. Xtra og størrelsen er helt rigtig til at vise på pc-skærm nu (i hvert fald min skærm ). Især hvis du har lidt mere at give af til højre, ville jeg måske overveje at tage en lille smule mere væk til venstre.
Skarphedsmæssigt kan jeg ikke udsætte noget på billedet.
Mine tilsvarende standardværdier i Lightroom er Amount:43, Masking:10, Radius: 1,0 og Detail: 25, men de kan på ingen måde siges at være mere rigtige end dine værdier.

Dorte Bech Pedersen
#15

Comment
01/21-2018
18:21 by
Dorte Bech Pedersen
Har arbejdet med beskæringen igen, og der er jo heldigvis plads til endnu en x-tra. Når jeg ser dem sammen, så synes jeg nok at 3. x-tra upload fungerer bedst. Endnu engang tak til alle for hjælpen.

Carl Ammitzbo
#16

Comment
01/21-2018
18:57 by
Carl Ammitzbo
Super flot - jeg er også mest til 3xtra
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2018 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker