Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Monark i Mexico
Monark i Mexico
Data: Canon EOS-1D Mark IV, 300mm - f/4.5, 1/1600sec, ISO640
Filesize unknown!
Captured
on 01/27-2014
Central Mexico
Author: Frants Kjellerup

Uploaded
02/11-2014
See more pictures by Frants Kjellerup
Categori: Documentary
Description:
En kølig formiddag i 3000 m. højde.

Frank Overgaard Nielsen
#1

Comment
02/11-2014
20:04 by
Frank Overgaard Nielsen
ja det må være et fantastisk syn

#2

Comment
02/11-2014
21:03 by
Deleted profile
Der er lavet en tv udsendelse om deres livscyklus - rigtigt spændende

Frants Kjellerup
#3

Comment
02/11-2014
21:06 by
Frants Kjellerup
#1 Hej Frank! Tak for kommentaren. - Ja det var en meget stor oplevelse.

#2 Hej Niels! Jeg kom hjem fra Mexico søndag middag og var en anelse træt, så jeg overså desværre at der var en udsendelse om aftenen.

#4

Comment
02/11-2014
21:19 by
Deleted profile
Jeg var ikke klar over, at de viste den i søndags, men den har været vist flere gange, og den kommer sikkert igen - den er et gensyn værd

Frants Kjellerup
#5

Comment
02/11-2014
21:22 by
Frants Kjellerup
Tak - Jeg vil glæde mig til at se den.

Kent Mossin
#6

Comment
02/11-2014
21:41 by
Kent Mossin
Kanon flot og ja de har vist deres vandring flere gange og man bliver betaget hver gang..
Men sikke et syn det har været i live..!

Mads Syndergaard
#7

Comment
02/11-2014
21:45 by
Mads Syndergaard
Hej Frants, herligt at se at du har været i Valle de Bravo og nydt monarkerne! Nåede du også at se paragliderne? Det er jo alle mine gamle legekammerater, de havde World Cup i Valle de Bravo i sidste uge, uden mig
Jeg har været der nogle gange og nydt sommerfuglene hver gang, men synes det er svært at tage seværdige billeder af dem, selvom du har fået et godt resultat med hjem!

Frants Kjellerup
#8

Comment
02/11-2014
21:55 by
Frants Kjellerup
#6 Hej Kent! Tak for kommentaren. - Ja det er en særlig oplevelse af se dem. Vi vandrede op til dem 2 gange og var lige begejstret hver gang.

#7 Hej Mads! - Vi var en tur oppe og se hvor de springer ud over Valle de Bravo, men vi så ikke World Cup, da vi i sidste uge sejlede vi rundt med vores mexicanske venner i deres sejlbåd i Cortezhavet.
- Og ja det er vanskeligt at få nogle gode billeder af sommerfuglene. De to dage vi var der oppe var det koldt, hvilket gjorde at de alle klumpede sig sammen, og den anden gang var der en del skyer, så jeg sloges både med skovens skygge og en lunefuld sol.
Lars Andersen
#9

Comment
02/11-2014
22:17 by
Lars Andersen
Sikke et syn!

Frants Kjellerup
#10

Comment
02/11-2014
22:20 by
Frants Kjellerup
Hej Lars! Tak for kommentaren. Ja, det var en stor oplevelse. Du kan se flere billeder her:

http://fmks.dk/mexico/Mar...

Eigil Ødegaard
#11

Comment
02/11-2014
23:53 by
Eigil Ødegaard
Flot syn og ser ud som det har været perfekt timing...

John Strange Petersen
#12

Comment
02/12-2014
08:31 by
John Strange Petersen
Jamen dog, jamen dog, har lige været hele serien igennem. Et fantastisk syn.

Carsten Siems
#13

Comment
02/12-2014
10:24 by
Carsten Siems
Sikke dog et imponerende syn!

Gerth Hansen
#14

Comment
02/12-2014
11:14 by
Gerth Hansen
Jo vist er det et fantastisk syn. Men forstyrrer og generer man ikke de stakkels kræ for meget, når man sådan lister rundt og klikker både her og der? Jeg erindrer natsværmerne på Rhodos, som er blevet meget forstyrret af turist- besøg. Det er jo altid dyret før billedet.

Frants Kjellerup
#15

Comment
02/12-2014
15:49 by
Frants Kjellerup
#11 - Hej Eigil! Antallet af sommerfugle skuile toppe ved overgangen til februar måned, men i følge eksperterne er de lidt forsinkede i år og antallet er kun på omkring 60% af hvad der forventes. Jeg oplevede det bare som ufattelig mange sommerfugle på et lille område.

#12 -Hej John! Tak for kommentaren.
#13 - Hej Carsten! Tak for kommentaren.
#14 - Lidt underlig kommentar. Hvis jeg troede at jeg forstyrre sommerfuglene, ville jeg nok være gået ned igen uden at forstyrre dem. Man kan kun komme op til sommerfuglene i selskab med en betalt guide, og der er opsat bånd i forsvarlig afstand til sommerfuglene. Man får kun lov til at være der i omkring 15 minutter. 1. gang var var der oppe så jeg et andet amerikansk par, og 2. gang så jeg 6 personer på vej der op. Det tager ca. 1 time og gå derop og en halv at gå ned så antallet af besøgende er meget begrænset i hverdagen. Det der truer sommerfuglene er ulovlig fældning af de træer de overvintrer på. Besøgende er den bedste beskyttelse af sommerfuglene, da der er penge i at bevare sommerfuglene for de lokale beboer.

Lars Andersen
#16

Comment
02/21-2014
05:02 by
Lars Andersen
Man har stoppet den ulovlige fældning. Men den virkelige alvorligste trussel er gmo-majs.

Antallet af Monark der når vinterkvateret i Mexico; Sierra del Chincua sancturay in Angangueo fyrreskove i bjergene er faldet støt i årevis og har nu nået det laveste niveau nogensinde. World Wildlife Fund meddelte d. 29 januar 2014, at Monarken denne vinter 2013/2014 blev fundet på 1,7 hektar i 11 vinterpladser, ned fra et højt niveau på 45 hektar i 1996. Hvis du ønsker at vide hvorfor? Behøver du ikke at lede længere end til dine majschips og ethanol-tilsat benzin.

Monark populationer forsvinder imens landbruget vokser. Mere end en million hektar af Upper Midwest græsarealer er i de senere år blevet pløjet til med Majs og Sojabønner marker- svarende til arealer med skovrydning i lande som Argentina, Brasilien og Indonesien. Efterspørgslen efter disse afgrøder er steget med fremkomsten af biobrændstoffer. Samtidig, gør teknologi det muligt for landmændene at presse mere og mere ud fra hver acre. For Monark er den største trussel nu Roundup Ready Majs og Sojabønner, som fuldstændig dessimerer al ukrudt som f.eks. Milkweed.

Siden århundredskiftet, har disse genmodificerede afgrøder vokset til at dominerende de dyrkede arealer i Midtvesten. Designet til at modstå sprøjtning fra Monsanto Company Roundup ukrudtsmiddel, de genmodificerede afgrøders tolerance overfor roundup, gør det muligt for landmændene at hurtigt dræbe konkurrerende ukrudt, herunder Milkweed, mens deres afgrøder er urørte. I 2013 var 83 % af al Majs og 93 % af Sojabønner i USA herbicidtolerante, i alt næsten 155 mio acres, meget af det i Midtvesten; http://www.slate.com/arti...Lars Andersen
#17

Comment
02/21-2014
05:50 by
Lars Andersen
Snart vil der ingen Monarker være på de dyrkede arealer i majsbæltet ifølge nogles forskere vurderinger. Allerede nu i 2013 har Iowa landbrugsjorde mistet mere end 98 % af Milkweed der engang fandtes, ifølge Iowa State University biolog John Pleasants. Han har på første hånd set de ændringer der sker i kornmarker i det forgangne årti og en halv. Før Roundup, var der pletter af Milkweed voksede blandt majs og langs kanterne af felter. Efter ukrudtsmidlet-intet, kun Majs.

Dette års dystre opbud af Monarker har måske andre faktorer som vejret og ulovlig skovhugst siger kritikere. Der har været to år med usædvanligt forår vejr i USA. I 2012 var det varmere end normalt, og det følgende år var det koldere, det forstyrrer insekternes nordover migration. Ulovlig skovhugst er stoppet på Monarker 'vinter habitat. Men intet kan matche den tabte Milkweed i Midtvesten, fødestedet for omkring halvdelen af alle Monarker øst for Rocky Mountains, sagde Chip Taylor, økolog fra University of Kansas der driver Monarch Watch, et program, der overvåger Monarken's populationer: "Omfanget af dessimeringen af populationen er tragisk og alvorligt. "

Monsanto understreger, at tabet af Milkweed til herbicider ikke er den eneste synder. Tom Helscher, Monsantos direktør for Corporate Affairs, bemærker, at en 2011 undersøgelse fandt Monark antal ikke var faldet på steder i New Jersey og det nordlige Michigan. * (Taylor og andre monark videnskabsfolk afvise undersøgelsen, fordi det så på populationer hvis bestande fandtes hvor milkweed stadigvis er forholdsvis rigelige.) Og Helscher sagde samtidigt at Monarken's bevaring skal afbalanceres med "samfundets behov for at forbedre produktiviteten i landbruget."

Ingen forventer, at agroindustrien vil opgive effektive, lukrative og potente redskaber. I stedet skal sommerfugl fortalere i håb at industrien vil smide nogle penge og markedsføring, med kyndige bag kampagner for at få folk til at plante mere Milkweed andetsteds. Chip Taylor begyndte sidste år at markedsføre bittesmå Milkweed frøplanter til gartnere. Han solgte 20.000 og er at geare op til at fordoble eller tredoble, at dette til næste år. Men han erkender, at det er en brøkdel af, hvad der er nødvendigt.

Dette betyder ikke, at Monarken er ved at uddød, ligesom det skete for Vandrerduen i det sydlige USA. Monarken som også findes i Hawaii, Australien, New Zealand, Spanien og Portugal, er stadig i millionervis. Det er ikke en kandidat til udryddelses truet art. Men der er bekymring for, at den episke masseindvandring til Mexico, en naturens fantastiske fænomener vil forsvinde.
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2022 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker