Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
The Gallery
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Green-winged Orchid / Green-veined Orchid, Anacamptis morio subsp. morio See more pictures of the species
 Salepgøgeurt Anacamptis morio subsp. morio
No EXIF-data for image!
Original filesize: 4288 X 2848
Captured
on 05/12-2008
Kisserup på Tusenæs
Author: Jimmy Lassen
www.dk-orkideer.dk/LysogForm.html
Uploaded
12/29-2009
See more pictures by Jimmy Lassen
Categori: Documentary
Description:
Salep-Gøgeurt er en af de plantearter, der i disse år lider en krum skæbne. Efter at amterne blev nedlagt, har man skulle se langt efter plejen på mange enge og overdrev. Hvis ikke snart der kommer gang i plejen igen, vil de højere urter bortskygge de små lyskrævende planter. Fjernes de høje urter ikke fra biotoperne, tilføres der med tiden for mange næringsstoffer til jorden, til sidst får man et ganske kedeligt og ensformigt plantedække, bestående af nogle få arter. På længere sigt vil biotoperne gro til med vedplanter. Ikke alene nedlæggelserne af amterne, forringer de lysåbne biotoper, men i høj grad også den faldene interesse der er for kvægdrift her i landet.


Nikon D2x + PC Micro Nikkor 85 mm

Martin Bjerg
#1

Comment
12/30-2009
10:18 by
Martin Bjerg
Ja det er "forfærdeligt" med den hast sådan en art som Salep forsvinder. 2 år uden græsning så er lokaliteten forvandlet til ukendelighed. Desværre har det vist sig at "klage-til-handlings-tiden" i forhold til en kommune som regel er mere end to år; i mange tilfælde er tiden ikke til at fastslå endnu, da der ikke er sket noget i den tid kommunen har haft ansvaret trods henvendelse, da de havde fået ansvaret for områderne. Og dejligt billede. Og godt nytår. Hvad skal du finde på orkidé-fronten i 2010? Jeg kunne godt tænke mig at genfinde nogle pukkellæber i Lille Lyngby og så har jeg faktisk aldrig set purpur-gøgeurt samt måske lige en hjertlæbe fra en ny lokalitet i Nord-sjælland.

Jimmy Lassen
#2

Comment
01/02-2010
20:53 by
Jimmy Lassen
Ja, det er trist, med den totale manglende naturforståelse der hersker hos vores regering. Det skal dog lige nævnes, at lokaliteten for Røllike-Gyvelkvæler sandsynligvis er sikret, i hvert fald en tid. For Langakset Trådspore ser det nu endeligt lidt lysere ud, med tilsagn fra kommunen om genoptagning af pleje på dens sidste voksested, så må vi bare håbe at den ikke allerede er forsvundet.
Jeg har endnu ingen planer, om hvad jeg vil se til sommer, men Pukkellæbe ville jo være dejlig at genfinde. Er der nyfund af Hjertelæbe eller tænker du på Hjertebladet Fliglæbe? - nå men begge de 2 vil jo være et besøg værd. Vi må finde på nogle ture til sommer.

Martin Bjerg
#3

Comment
01/02-2010
21:33 by
Martin Bjerg
Næh tænkte nu på nye hjertelæber. Og ja lad os satse på en tur. Kunne også godt tænke mig at se Svaleklint-lokaliteterne igen, måske prøve at få lov til at besøge salep-stederne på Jægerspris Skydeterræn, eller, eller..

Frank Overgaard Nielsen
#4

Comment
09/29-2014
23:31 by
Frank Overgaard Nielsen
Det kunne være sjovt at se sådan en fin hvid salep en dag, hvordan gik det med bestanden

Jimmy Lassen
#5

Comment
10/02-2014
14:30 by
Jimmy Lassen
Hej Frank,

Jeg ved det faktisk ikke, med Salepgøgeurt, da jag ikke har været der i lang tid. Hvordan det går med kommunernes naturforståelse ved jeg heller ikke, dog er der i hvert fald nogle som er begyndt at lave naturpleje på de fineste steder.
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2020 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker