Online-forening for NaturFotografer Online-forening for NaturFotografer
 
  ©   
Login

Sign up

The Gallery

Gallery "X"

Forums

Articles

NaturePhotos

Documentary, Nature, Controlled Environment, Studio, Creative, Man & Nature
   
Gallery "X"
Vis forrige
Tilbage til listevisning
Vis næste
Small Pasque Flower, Pulsatilla pratensis See more pictures of the species
 Nikkende Kobjælde Pulsatilla pratensis
Data: NIKON D2X, 100mm - f/5.6, 1/250sec, ISO100
Filesize unknown!
Captured
on 05/22-2010
Eskebjerg Vesterlyng
Author: Jimmy Lassen
www.dk-orkideer.dk/LysogForm.html
Uploaded
12/01-2011
See more pictures by Jimmy Lassen
Categori: Documentary
Description:


#1

Comment
12/01-2011
21:13 by
Christian Nielsen
Det er fandme flot!

JH
#2

Comment
12/01-2011
21:28 by
JH
Det er rigtig flot, Jimmy !

Keld Sørensen
#3

Comment
12/01-2011
22:55 by
Keld Sørensen
lækkert.
fed bokeh !


Frank Overgaard Nielsen
#4

Comment
12/01-2011
22:57 by
Frank Overgaard Nielsen
Ja det er lækkert

Helle Krogsgaard
#5

Comment
12/01-2011
23:11 by
Helle Krogsgaard
Det ville godt nok være dejligt at kunne tage sådan et godt billede

Jimmy Lassen
#6

Comment
12/04-2011
17:30 by
Jimmy Lassen
Jeg takker mange gange

Kristian Poulsen
#7

Comment
12/16-2011
09:41 by
Kristian Poulsen
Jahh.... hvas skal man sige Jimmy... 100mm zeiss går jeg ud fra. ;) Smukt! Super billede! lækre sarte farvenuancer, super skarphed, dejlig bokeh og fin isolering af motivet.
vh
KP

#8

Comment
12/16-2011
11:41 by
Karen Kolbeck
Hej Jimmy
SMUKT billede!
Zeiss - har #7 ret i den antagelse? - er det deres 100 mm makro du har ?
Hvad kan du sige om den ??
Mvh Karen

#9

Comment
12/19-2011
18:16 by
Deleted profile
Jimmy,
Et overbevisende produkt!
Og gå så ind og træk de lange benklæder på. Det er den 19. december!

Jimmy Lassen
#10

Comment
12/27-2011
17:40 by
Jimmy Lassen
Hej Kristian, Karen og Kirsten

Hermed en lidt forsinket, men dog en stor tak.

Billedet er som nævnt fotograferet med en Zeiss Makro-planarT* f.2 100mm ZF.2 (2-tallet angiver at det drejer sig om anden generation).

Lidt om objektivet. I første udgave (ZF) var der ingen dataoverførsel til kameraet, hvad der er helt uforståelig, da objektiver til Canon havde det. Godt nok kom objektinerne først til Nikon, og derefter til Canon (ZE), så børnesygdommene blev Canon da heldigvis skånet for. ZF.2 (den nye generation) har så fået dataoverførsel samt nogle rettelser i blændelamellerne. Blænden går fra 2,0 til 22 med halve stop imellem (ZF.2 mangler dog stop mel. 16 og 22), fokusområdet er fra uendelig til 1:2. Der er kun manuel fokusering, som dog fungere meget præcis, i forhold til f.eks. Micro-Nikkor 105mm (ved manuel fokusering). Det skylde at Nikkor 105 mm kan fokusere fra uendelig til 1:1 ved kun at dreje fokusringen 2/3 omgang. Hos Zeiss, som kun går ned til 1:2, skal der drejes næsten en hel omgang. Hvis man med Zeiss vil fotografere i 1:1, må man sætte en mellemring på, og så svarer fokuseringen til næsten 2 omgange. Er det nu også en fordel? Mange vil måske mene det er besværlig at dreje fokusringen så meget, men ved næroptagelser viser fokusringens gang dens værd, ved en uhyre stor præcision, som ikke kan opnås med Nikon og sikkert heller ikke hos Canon. Lysmængden der kommer igennem, taler for sig selv - og hvis man som jeg, godt kan lide at arbejde med en meget lille dybdeskarphed, er bl. 2 jo at foretrække. Man skal nok også overveje hvad man vil bruge Zeiss'en til. Til bevægelige motiver er der ingen tvivl om at autofokus evt. med VR, el. hvad det nu hedder, er at foretrække – men ved stillestående motiver er der klare fordele ved manuel fokusering. Forestil en blomsterstand med en diameter på 3 cm., her vil autofokus stille skarpt på den allerforreste del af blomsterne. Hvis hele blomsterstanden skal være skarp, er man nød til at blænde ned til f.eks. 16 - men ved den fokusering vil 1/3 af skrapheden ligge foran blomsterstanden, i luften. Det er nemlig sådan, at ca. 1/3 af dybdeskarpheden ligger foran og 2/3 bagved fokusplanet. Derfor er det nødvendig med en fokuseringsring, som er præsis og nem at finjustere med, så men kan stille skarpt ca. 1/3 inde i motivet, og dermed kunne bruge en større blændeåbning hvor det samme bliver skarpt. Endelig er der prisen, som er næsten det dobbelte af en tilsvarende brændvidde.

Hvis der er nogen, der overvejer at anskaffe sig dette objektiv, vil jeg på det kraftigste fraråde at købe første generation (ZF), som dog næppe længere kan købes fra ny af. Se efter ZF.2 hvis nogen tænker på at købe det.

Jeg købte en (ZF) i 2007 hos Photogrfica i København, hvor jeg nogle dage før, havde fået lov til at sammenligne det med andre objektiver, bl.a. Micro-Nikkor 85mm PC som er det ubetingede skarpeste objektiv jeg har. Zeiss er dog tæt på i testen, og har fordel ved den lavere blænde og en betydelig lettere arbejdsgang.
Jeg kom glad hjem med dette lækre Zeiss-objektiv, og tog straks nogle billeder, som blev ganske udmærkede. Efter at have brugt det i et stykke tid, satte blændelamellerne sig dog fast, og objektivet skulle til reparation. Dvs. at jeg straks fik et nyt - men også det og flg. (i alt 4 stk.) blev byttet på grund af den samme fejl i lamellerne. Omkring den tid hvor det sidste objektiv (ZF) gik i stykker, havde jeg læst, at Zeiss ville komme med en ny generation (ZF.2), som skulle være med dataoverførsel (de fortalte intet om blændefejlen). Da det nye var kommet på marked, sendte jeg en e-mail til Zeiss hvor jeg fortalte om mine problemer med blænden, og spurgte ved den lejlighed om de kendte til problemet, men det afviste de at have hørt om, end fra andre end mig. Jeg skrev, at jeg ikke ville have et nyt objektiv af den gamle generation - så enten måtte de reparerer det gamle så det virkede, eller også skulle de give mig et af den nye generation (ZF.2). De skrev, at de ville kontakte Photografica, og fortælle at jeg skulle have et (ZF.2), hvad jeg så fik i starten af året 2010.
Det skal også med, at servicen hos Photografica var god gennem hele forløbet. Det nye objektiv har siden virket upåklageligt. Jeg kan se, at hvor det gamle objektiv havde halve blændetrin over hele skalaen, har det nye objektiv det kun til og med bl. 16, og ingen stop mel. 16 og 22. Det kunne tyde på at konstruktionen har været problematisk.

Og til Kirsten, velkommen til Naturphotos. Jeg er ikke helt med, når du nævner lange benklæder?
To the frontpage        To the Top

About us! | Guidelines | Contact Addresses | Links

© Photos - Authors  |  © Data - Naturephotos.dk  |  © Applications - Joe's Webdesign,  2009-2019 - All rights reserved.
 
eXTReMe Tracker